tiistai 1. marraskuuta 2016

Ellaa moikkaamassa + vauvan huopatossut

Kävin tuossa syyslomalla Helsingissä ja pitkästä aikaa myös Tampereella. Tampere-visiitillä vietin kaksi yötä kaverillani Lauralla, missä asuu Lauran ja hänen miesystävänsä Laurin lisäksi myös pikkuinen Ella-tyttö, josta olenkin maininnut täällä jo aiemmin. Ella on nyt jo vähän yli 10 kuukautta vanha, aika rientää niin nopeasti! Tuntuu, että ihan vastahan hän syntyi.Olen tehnyt Ellalle parit tossut, viltin, pehmopupun ja housut, enkä tietystikään voinut olla tälläkään kertaa tekemättä jotain: virkkasin huopatossut! Niitä voi hyvin käyttää esimerkiksi vaunuillessa tai kun Ella nukkuu päiväunia vaunuissa, ovat varmasti lämpimät. Ehkä ensi kerralla saisin ommeltua jotain vaatetta, muutama Noshin kangas odottaa nimittäin ompelua. ;)


Tossujen kaava on Me piipertäjät -blogista. Käytin Novitan Joki-lankaa ja 4 mm virkkuukoukkua. Huovutin 40 asteessa valko-/kirjopesuohjelmalla ja linkous oli 600. Tossujen pohjan pituudesta tuli noin 11 cm, enemmän venyttämällä olisi toki saanut varmaan 12 cm, mutta en itse raaskinut niin paljon alkaa venyttelemään. Muistakaa muotoilla tossut vielä kun ovat märkiä! Tossut sopivat siis noin vuoden ikäiselle vauvalle, riippuu toki vauvan jalan koosta, kannattaa siis mittailla se.

P.S. Lähdimme Lauran kanssa perjantaina illalla moikkaamaan muutamaa ex-luokkakaveria ja sillä aikaa Ella oli istunut ensimmäistä kertaa itse! Harmittaa vähän Lauran puolesta, ettei hän voinut olla sitä näkemässä (Lauri onneksi nappasi kuvan tilanteesta), mutta toisaalta, ei sitä välttämättä olisi tapahtunut, ellei Laura olisi lähtenyt käymään muualla. Ei voi tietää. :)

P.P.S. On muuten niin sekavaa tekstiä taas, että aika painua pehkuihin. :D Kiitos majapaikasta vielä Lauralle ja Laurille, sekä ihanalle pikku Ellalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti