torstai 7. kesäkuuta 2018

DIY: Marmorikuvioinen läppäri ja muuta mukavaa

Sain viime yönä pitkästä aikaa jonkin muun inspiraatiopuuskan kuin tavaroiden järjestämisen tai läpikäymisen, mitä olen harrastanut tässä aktiivisesti parin viikon ajan. Tästä taitaa tulla jo perinne, että innostun kesän tullen DC-fixaamaan asioita. DC-fix on siis värillistä kontaktia, jolla on kätevää päällystää esimerkiksi lommoutuneita huonekaluja tai uudistaa muuten tavaroita pienellä budjetilla.

Käväisin äidin kanssa ostamassa K-Raudasta pari rullaa samaa marmorikuvioista DC-fixiä, jota käytin viime kesänäkin jakkaran muodonmuutoksessa ja muutaman muunkin asian muokkauksessa. Suunnitelmissa oli tällä kertaa kohentaa läppärin ulkonäköä.Aloitin urakan irrottamalla repsottavat ruusutarrat, joilla olin hienosti yrittänyt aiemmin peittää pinttymiä ja lommoja valkoisesta Asus ZenBook UX305 -läppäristäni. Ne olivat ideana ihan hyvä, mutta niiden laittamisen jälkeen läppäriin on tullut uusia jälkiä, jotka kaipaisivat myös peittämistä. Tarrat eivät myöskään pysyneet hirveän kauan nättinä, sillä ne alkoivat kuljetuksen takia repeillä reunoilta.Tässä kuva alastomasta läppäristä, jonka pyyhin puhtaaksi kostealla paperilla ja kuivasin myös. Naarmuja ei kuvasta erota, mutta nuo tummat jäljet ovat pinttyneet melko tiukasti kiinni. Varmaan ne saisi pois jollain ihmeaineella (esimerkiksi kynsilakanpoistoaineella), mutta en ole kokeillut.Tämän jälkeen mittasin DC-fixistä sopivan kokoisen palan, piirsin läppärin avulla ääriviivat ja leikkasin sitten palan irti. En leikannut sitä täydellisesti läppärin mittoja mukaillen, sillä se on helpompi laittaa paikoilleen kun se on vähän isompi kuin lopullinen koko.Sitten aloin laittamaan kontaktia paikoilleen. Pidin huolta, että lyhyt ja pitkä sivu menivät molemmat suoraan, jotta kontakti ei lähtisi heittelemään. Apuna ilmakuplien välttämisessä käytin tällä kertaa Veikkauksen korttia, joka on muuten tosi sievän värinen (ja jota en ole muuhun edes käyttänyt).Tämän jälkeen aloin mattoveitsen avulla poistamaan ylimääräisiä kontaktireunoja.Vanhemmiltani löytynyt mattoveitsi oli kokenut hieman kovia, mutta hyvin silläkin sai katkottua ylimääräiset reunat pois.Lopullinen tuotos näyttää tältä. Kuten huomata saattaa, Asuksen merkki erottuu vielä läpi marmorista. En kuitenkaan alkanut yrittää tuoda sitä esille, sillä oikeastaan pidän enemmän siitä tällaisena. Tuolla mattoveitsellä se olisi myös ollut ihan liian hermoja raastavaa, joten jätin homman sikseen.Siistiä jälkeä, etten sanoisi! Olen kyllä erittäin tyytyväinen tähän pikku projektiin. Niinkin tyytyväinen, että aloin etsimään seuraavia kontaktointikohteita.K-Raudassa oli heti sisäänpääsyn vieressä kaikkia ihania sisustusjuttuja. Mukaan lähti muun muassa tällainen pieni puinen rasia, jonka kansi on ruusukultaiseksi maalattu, sisus on hempeän vaaleanpunainen ja muuten rasia on vaaleaa puuta. Heti tämän nähtyäni päätin, että tämä pääsee myös kontaktikäsittelyyn. Rasia on myös täydellisen kokoinen kahdelle rannekellolleni, joten myöhemmin, kun kotiin pääsen, se pääsee toimittamaan kellorasian virkaa.


Mittasin kontaktista sopivan palan rasialle ja asetin sen paikoilleen samalla tyylillä kuin aiemminkin.Rasiasta tuli aivan älyttömän kiva!Kontaktoinnit eivät suinkaan loppuneet siihen. Valittelin eilen poikaystävälleni, kuinka likainen kuori puhelimessani on, vaikka olin sen juuri pessyt. Päätin sitten kokeilla miltä marmorikuvioinen puhelimenkuori näyttäisi. Toteutin tämän samalla kaavalla kuin aiemmatkin jutut, tosin sormenjälkitunnistimen ja kameran linssin reiät oli hieman haastavaa tehdä, niin ne jäivät hieman rypyläisiksi. Olen kuitenkin tähänkin hyvin tyytyväinen. Mukavaa vaihtelua tylsään läpinäkyvään kuoreen.Saa nähdä kuinka kauan nuo pysyvät puhelimessa ja läppärissä, mutta onneksi tämä muutos ei maksanut paljoa. Yksi pieni rulla DC-fixiä maksaa alle seitsemän euroa ja siitä jäi vielä paljon muihinkin projekteihin. Niistä lisää sitten myöhemmissä postauksissa.

Mökkiremonttia en ole vielä jatkanut, sillä edessä on vielä yksi tentti, Sanasto ja nimistö. Sen lisäksi odotan arvosanaa Kirjallisuudentutkimuksen perusteet 2 -kurssista. Pääsin läpi sen perusopintojen kurssin, josta puhuin viime postauksessa, sain siitä tentistä kylläkin vain 1, mutta se on läpi! Sen lisäksi sain Spekulatiivisen fiktion kurssista numeron 4, samoin kuin Fennistiikan teoriat ja metodit -kurssista! Näissä arvosteluna oli luentopäiväkirja ja/tai kotiessee, jotka ovat selkeästi minulle parempia oppimis- tai arviointitapoja kuin tentit.

Nyt kuitenkin palaan Sanaston ja nimistön pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti