maanantai 1. kesäkuuta 2015

Operaatio mökkiremontti: Makuuhuoneiden väliseinien rakentaminen

Tänään lähti käyntiin mökkiremontti tämän kesän osalta. Eilen suunniteltiin jo, että mitä tehdään ensin ja käytiin läpi, että mitä kaikkea siis pitääkään tehdä. Tänään sitten aloitettiin jo yhdeksältä aamulla työnteko.

Aloitimme makuuhuoneiden seinien ja ovien asentamisesta, sillä koimme sen järkevimmäksi ja isotöisimmäksi osaksi. Rakennusalalla opiskeleva serkkuni Miika on siis nyt tämän viikon ja ensi viikolla torstaihin asti meitä avustamassa seinien pystyttämisessä, sekä myös taloja rakentanut pappani on antamassa neuvoja meille. Itse seison lähinnä apuna pitämässä vatupassia tai lautoja pystyssä, äiti käy välillä kurkkimassa miten mikäkin homma tapahtuu ja mummo käy lakaisemassa sahanpuruja pois. Nämä ensimmäiset hommat saa mielellään hoitaa joku kokenut, ettei vaan kirjaimellisesti seinät kaadu meidän päälle. Minä ja äiti tehdään sitten ne viimeistelyt, eli maalaamiset ja sisustelut.

Tänään saatiin siis pystytettyä väliseinien tukirakenteet, sekä laitettua yksi ovi paikoilleen. Huomenna aletaan laittamaan paneeleita seiniin ja toisen makuuhuoneen ovi paikoilleen. Äiti ja minä lähdemme käymään Oulussa asioilla, mutta Miika ja pappa aikoivat jatkaa paneelien laittamista vielä silloinkin, pärjääväthän he ilman meitäkin. Tavoitteena olisi saada makuuhuoneiden seinät paneloitua huomenna, mutta saa nyt nähdä. Miika kyllä väitti sen olevan suht nopeaa puuhaa, joten jonkinlainen valopilkku tavoitteen saavuttamisessa on.

Lähtötilanne oli tänään tällainen:Tässä välitilannetta kun ensimmäisen kuvan seinän paneelit on irrotettu (siihen laitetaan uudet jotka menee samaan suuntaan, edelliset meni sekaisin):Ja alla olevassa kuvassa on se mihin päästiin, tosin laitettiin vielä ovi tuohon vasemmalle valkoisiin karmeihin. Kyllä tästä vielä hyvä tulee. Päivittelen seuraavan kerran sitten kun ollaan saatu vähän enemmän aikaiseksi, eli varmaan ensi viikolla. Tämä viikko on niin kiireinen muidenkin juttujen takia, viikonloppuna menen yläasteen luokkakokoukseen, joten olen mökiltä pois koko viikonlopun. Innolla odotan mitä muut saavat täällä sillä aikaa tehtyä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti