perjantai 23. lokakuuta 2015

Operaatio mökkiremontti - Missä mennään nyt?

Kävimme syyslomalla äidin kanssa mökillä vähän järjestelemässä pihaa talviteloille ja samalla katsomassa uutta kattoa. Otin siinä samalla sitten vähän kuvia ja mietiskelin jo ensi kesää ja edessä olevaa ulkoremonttia. En ole varma teemmekö sitä vielä ensi kesänä, mutta sitten kun aika koittaa maalaamme mökin sekä muut piharakennukset ulkoa samalla värillä kun uuden huussinkin. Vielä myöhemmin jylläämme pihamaan ja teemme istutukset uusiksi, sekä dekoreeraamme muuten pihaa.

Tänä kesänä emme tehneet pihamaalle suuria muutoksia, mutta jotain kuitenkin: poltimme tuulen piiskaaman ja hämähäkkien valtaaman leikkimökin juhannuskokossa, hommasimme uuden huussin, tätini mies remonttireiskakavereineen teki mökin katon pellit ja savupiipun hatun uusiksi, sekä revimme ja kaadoimme serkkuni kanssa sieltä täältä pieniä epäedustavia puita. Merkitsin myös muutamia puita, jotka pitäisi kaataa, jotta ne eivät myöhemmin esimerkiksi kaatuisi pihan poikki menevän sähkölinjan tai itse mökin päälle.


Huussin eteen pitää kehitellä vielä joku järkevä porrasratkaisu, tämänhetkinen on melko epäesteettinen. Suunnitteilla olisi myös ostaa isommat sokkelit (vai mitä nuo harkot olikaan nimeltään), jotta saisimme nostettua huussia hieman ja varpaatkin yltäisivät asioita toimittaessa maahan (:D istuin on vähän liian korkealla nyt). Sisältä huussin sisustus on täysin kesken, siellä ei ole vielä juuri muuta kuin kompostikäymälä, katepussi ja vessapaperia. :D Huussia ei ole vielä maalatukaan sisäpuolelta, se tapahtunee ensi kesänä samoin kuin ulkopuolen korjausmaalauksetkin.


Uuden huussin vieressä kököttää edelleen vanha huussi tai siis huusi niin kuin ovessa virheellisesti lukee. Huusirakennuksen toisessa päädyssä on varasto, joka on täynnä roinaa. Helpoimmalla pääsisi jos polttaisi koko rakennuksen maan tasalle, mutta ehkä vain joku kesä otamme itseämme niskasta kiinni ja nakkaamme varaston sisällön tunkiolle ja sitä kautta kaatopaikalle tai mahdollisesti jatkokäyttöön. Rakennuksen pystyy vielä pelastamaan juurikin vaikka varastoksi, mutta saa nähdä kuinka pitkälle tulevaisuuteen kyseinen hanke menee.Juhannuskokon paikkana tunnettu kohta näyttää kaamealta kaikkina muina päivinä paitsi silloin kun se suorittaa käyttötarkoitustaan. Mikäli tästä lähtisi rämpimään pitkin metsää, päätyisi joelle. Meillä ei ole rantaviivaa, mutta joen ja meidän tontin välissä oleva naapurin metsätonttikaistale on niin kapoinen, että ihan ärsyttää kun sekin osa ei ole meidän tonttia. :D Olisi niin kiva jos olisi pääsy omalta tontilta jokeen.

Sain kuitenkin kesällä tietää, että meillä on oikeasti aika iso mökkitontti! Olen luullut sen sisältävän vain tuon harvaksi hakatun pihamaan sekä vähän metsää tielle päin, mummolaan päin ja vanhan puumajan luo, mutta tontti onkin valtava! Pääosin se on kuitenkin tiheää metsää, jossa kulkeminen on aika extreme-laji. Ehkä joku päivä sille keksitään jotain käyttöä. Vähän jos kaataisi puita niin tuulisi enemmän eikä olisi niin paljon niitä perkuleen itikoita. Oulun tuulisuutta osaa arvostaa kun käy hetken mökillä.


Sisällä näky onkin sitten toisenlainen verrattuna siihen mistä toissakesänä aloitettiin. Sielläkin on vielä paikat vähän sekaisin, eteinen varsinkin, mutta pinnat on maalattu ikkunanpuitteita lukuunottamatta. Ja tuo iskän vaaterekki katoaa tuosta sitten kun saadaan hommattua sille vaatekaappi peräkammariin.


Ensimmäinen makkari näyttää tällä hetkellä tältä kuin alla olevassa kuvassa näkyy. Kattolamppu siellä menee vielä vaihtoon, lelut järjestetään kaappiin joka jää tässä kuvassa oikealle piiloon, ikkunanpuitteet maalataan sekä ikkunoihin ostetaan uudet verhot. Sänkyihin on tulossa jossain välissä myös uudet päiväpeitteet.


Eteisestä tupaan kuvattuna näyttää tältä. Enempää kuvia en viitsinyt sotkun ja vastavalon takia ottaa, siispä keittiö ja loput mökistä on nyt kuvaamatta. Ostin ruokapöydälle liinan H&M Homesta, laitoimme sen paikalleen kuvan ottamisen jälkeen. Tuolien päälliset menevät vielä vaihtoon, keittiön lamppu maalataan jossain välissä valkoiseksi, ikkunoihin ostetaan uudet verhot ym. Vielä on siis paljon tekemättä sisälläkin, mutta ensi kesänä jatkuu toteutus. Suunnittelu sen sijaan jatkuu läpi talven ja ehkä mahdollisesti tekstiilien ostelu ja ompelukin.


2 kommenttia:

  1. Mielestäni uus huussi on ansaitsemallaan paikalla pihan korkeimmalla kohdalla! Oon vähän eri mieltä tosin siitä että aukeeko ovi järkevään suuntaan, koska tykkään käydä siellä ovi auki - nyt tosin voi sitten esteettömästi jutella samalla pihallaolijoiden kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on mun mielestä ihan jees, äiti alko miettimään jälkeenpäin, että eikö sitä ois saanu lähemmäs mökkiä, mutta perustelin sitä sillä, että se ois saattanu haista (ainakin siltä kompostilta). Oven oisin minäki halunnu avautuvan toiseen suuntaan, mutta ilmeisesti niitä ei ollu ku tuohon suuntaan avautuvia jäljellä tai sitten ne oli menny sekasi, mutta nyt siinä ovessa on tuo pieni ikkuna niin voit pitää oven kiinni ja nähdä silti ulos ja jutella pihallaolijoiden kanssa!

      Poista