torstai 30. kesäkuuta 2016

Opiskelupaikka vastaanotettu!

Kyllä vain veikkoset, niinhän siinä lopulta kävi, että opiskelupaikkahan se sieltä tulla tupsahti! Elokuun 22. alkaa suomen kielen opinnot Oulun yliopistolla! En voisi olla onnellisempi! Tai voisin, jos saisin vielä kämpän jostain, mutta kuitenkin... Olin niin epävarma miten ne pääsykokeet nyt sitten meni ja kävin läpi jo tulevaisuuttani kun en pääsekään opiskelemaan niin mitä aion tehdä. Onnekseni kuitenkin kokeen tarkastajat olivat edes jossain määrin pitäneet esseestäni ja vastauksistani (tai sitten hakijoita oli niin vähän, että olivat antaneet säälipisteitä), koska minut valittiin! En tiedä kuinka paljon hakijoita oli yhteensä, koska tietoja ei ole vielä julkistettu, mutta se selvinnee myöhemmin.

Kävin läpi heti kaikenmaailman nettisivut, mitä ohjeissa neuvottiin, lueskelin kaiken maailman opiskelijan oppaat, OYY:n ja Suman sivut, kirjoittelin ensimmäisen viikon ohjelman kalenteriin ja lähetin asuntohakemuksen PSOAS:lle. Onneksi ei ole mikään tuli hännän alla tuon kämpän suhteen, voin rauhassa etsiä jonkun kivan ja sitten vasta muuttaa, eikä haittaa, vaikka koulukin kerkeäisi alkaa ennen kuin löydän kämpän kun voin majailla porukoilla/mummolassa/kavereilla siihen asti.

Otin tänään jopa opiskelijakorttiin kuvan (tai no, kuvia, joista valitsen myöhemmin parhaimman), mutta voi kauhia kun on vaikea ottaa itsestä edustavaa kuvaa suoraan edestä päin. Kaikki edestä päin otetut kuvat ovat tunnetusti järkyttäviä, joten oli siinä haastetta kerrakseen. Laitan ehkä tällä viikolla jo opiskelijakorttihakemuksen menemään, mikäli siis edes joku niistä kuvista on edes jonkin verran siedettävä.

Koulun alkuun on kuitenkin vielä pitkä aika (melkein kaksi kuukautta hohoo!) ja ennen sitä olen suunnitellut vähän reissailevani. Sisko tulee lauantaina Ouluun muutamaksi päiväksi, minkä jälkeen lähden hänen kanssaan yhtä matkaa takaisin Helsinkiin, missä vietän viikon ja joku päivä käymme myös Virossa, minkä jälkeen menen muutamaksi päiväksi Turkuun kavereille ja sen jälkeen ehkä tiedossa Tampere, mikäli en ole jo ihan poikki ja halua hetkeksi kotiin levähtämään. Olen ostanut vasta menolipun Helsinkiin (tai no sisko osti sen), joten olen hyvin selkeästi suunnitellut siirtoni. Joka tapauksessa reissailua olisi tiedossa. Heinäkuun lopussa on myös Oriflame-edustajien virkistyspäivä, jos sitä siksi voi kutsua, ja yläasteen luokkakokous part 2. Paljon kivoja juttuja siis tiedossa.

Mökkiremontti on edennyt sen verran, että keittiö on kasassa liettä lukuun ottamatta. Liesi on kyllä mökissä, mutta sähkömies ei ole vielä asentanut sitä paikoilleen. Joka huoneessa on vielä jotain tekemistä ja olen vähän nyt luistanut tehtävistäni, mutta eiköhän sisäosa saada valmiiksi elokuuhun mennessä.

Ostin uuden kameran tällä viikolla, mutta en nyt jaksanut alkaa laittamaan siitä mitään kokeiluotoksia koneelle, joten valitettavasti tämä postaus on nyt kuvaton. Tällaisia nämä kuulumispostaukset yleensä ovat. Päivittelen myöhemmin kuvia siitä mökin keittiöstä.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut opiskelupaikasta. Ei se aina itsestään ole selvyys.

  VastaaPoista
 2. Onneaonneaonnea! Varmaan tosi vaikea päästä tuonne, ku moni hakee. Ehkäpä mää pistäydyn Oulussa ens vuonna joissain opiskelijakekkereissä, ni saatetaan siellä törmäillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittikiittikiitti! :D Joo en tiiä ees kuinka paljon meitä nyt oli hakijoita nii lievästi sanottuna vähän jännitti pääsenkö. :D Joo ois tosi kiva nähä pitkästä aikaa! Opiskelijaelämä täältä tullaan! :D

   Poista