torstai 21. toukokuuta 2015

Operaatio mökkiremontti: Keittiön suunnittelua

Päästään mökkiremontin suunnittelu -postauksissa osaan kolme, joka on keittiö. Luulin, että emme tänä vuonna tekisi rahanmenon vuoksi keittiötä vielä kunnolla, mutta äiti yllätti ja kertoi ottaneensa isän kanssa remonttilainaa, joten keittiö tehdäänkin jo nyt. Onneksi minun ei kuitenkaan tarvitse yksin suunnitella kaikkea, vaan äiti on apuna, sillä mulla ei ole minkäänlaista hajua mitä kaikkea keittiöön tarvitaan. Äiti on suunnitellut meidän koti-kodinkin keittiön (remonttimiehen avulla tietysti), joten hänellä on kokemusta.

Tietysti tiedän, että kaappeja tarvitaan, mutta miten ne suunnitellaan ja millaiseksi äiti haluaa mökin keittiön (hänhän siellä enimmäkseen ruokaa on tehnyt tähänkin asti), siitä minulla ei ole hajuakaan. Keskustelimme viime Oulu-reissullani äidin kanssa keittiöstä ja tulimme siihen lopputulokseen, että laitamme keittiöön alakaapit ja yhden yläkaapin tiskikaapiksi, muuten yläkaappien tilalle tulee avohyllyjä. Jääkaappi uusitaan myös ja suunnittelimme jo sille paikkaakin (uusi jääkaappi tulee olemaan iso, entinen on sellainen puolikas), mutta emme vielä tulleet kunnolliseen lopputulokseen. Sitä pitää vielä miettiä.

Tiskiallasta ja hanaa ei meidän keittiöön tule, jonkinlainen tiskipöytä luultavasti kuitenkin, niinkuin edellisessäkin oli. Juoksevaa vettä ei mökkiin tule vaan vesi haetaan yhä kaivosta vateihin tiskausta varten. Tietystihän olisi helpompaa jos olisi juokseva vesi, mutta kyllä se tuo jonkinlaista mökkitunnelmaa kun pitää hakea vesi kaivosta (ja huomattavasti halvemmaksi tulee remontti kun ei pidä alkaa vetämään putkia).

Aion myöskin piirtää koko pohjapiirustuksen uudelleen, koska emme teekkään keittiöstä U:n muotoista, vaan L:n, jottei tule liian ahdasta.

Koska olen tunnetusti keräillyt sisustusjuttuja talteen myöskin keittiötä varten, väritetäänpä tätä postausta nyt niillä:Ensimmäisen kuvan tuotteet ovat kaikki Ikeasta. Ylhäällä esimerkki avohyllyistä, Ikean LACK seinähyllyt ovat kivoja, mutta toisaalta tykkäisin kyllä jos kannattimet olisivat näkyvillä. Hyllyistä tulee kuitenkin valkoisia, koska niille laitettavat astiat ovat sitten värikkäitä (ei ole niin sekava).

Hyllyn alapuolella on FINTORP tanko, joka on musta. Ajattelin, että mustat yksityiskohdat toisivat vähän ryhdikkyyttä. Toinen musta asia mihin ihastuin kovin, ovat nuo FÅGLAVIK vetimet.

Kaappien ovista tulee valkoiset, tykkään kovasti noista KROKTORP ovista, jotka näyttävät, että olisi kapeita lautoja vierekkäin. Mustat kahvat sopisivat niihin kivasti.

Lamppuja en oikeastaan ole sen kummemmin ajatellut, mutta törmäsin Ikean nettisivuilla tuohon kivanväriseen FOTO kattolamppuun, joita ajattelin laitettavaksi kaksi kappaletta ruokapöydän yläpuolelle (ne on ilmeisesti sen verran pieniä, että yksi ei riitä). Toteutus sen sijaan on vielä vähän jäissä, pitää kysellä äidiltä ja sähkömiessukulaiselta onnistuuko.

Tuo porrasjakkara vilahti jo jossain aiemmassakin postauksessa, kyseessä on BEKVÄM -niminen tuote, jollaisen ajattelin ostaa ja maalata keltaiseksi! Keltaiset yksityiskohdat = ♥Toisessa kuvassa sen sijaan löytyy pääosin Jyskin tuotteita. ANNO:n patakintaan löysin kuitenkin Kodin1:n nettisivuilta. Se on niin sievän värinen, joten miksi ei (ja hei, 3€ näyttää olevan hinta).

Kivanvärisiä kynttilöitä löytyy Jyskistä, KRESTER on noiden ylempien nimi ja ARILD alempien.

Juuri oikean värinen vahakangas pöytäliinaksi löytyy myöskin Jyskistä, FLEUR on sen nimi ja se on tosi sievä! Vielä kun löytyisi joku kiva kangas tuolien päällisiin ja piiansängyn patjaan.

Noita puulaatikoita oon katellut vähän sieltä täältä, nuo kyseiset yksilöt on Jyskistä ja suunnittelin vähän jos ostaisi noita puunvärisiä ja maalaisi ne jollain värillä (kuten keltaisella). ASLAK on muuten noiden tuotenimi.Tällaista tällä kertaa. Vielä on paljon mietittävää, mutta luulen, että saan vastauksia kysymyksiini remontin edetessä. Aloitamme remontin varmaankin makuuhuoneiden välisestä seinästä, joten keittiöllä ei ole vielä niin kiire (eikä sisustusjutuilla muutenkaan). En malta odottaa, remontti alkaa jo 1. kesäkuuta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti