keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Jane Austenin fanitusta, haltiakoru ja muita kuulumisia

Tulin kertomaan vähän kuulumisia, lähinnä jotta saisin muutaman kuvan myös julkaistua ja kerrottua vähän missä mennään. Koulua on enää jäljellä tämän viikon lisäksi kolme viikkoa, joista vain yksi on kokonainen. Ensi viikolla torstai on helatorstai ja perjantaina meillä on taksvärkkipäivä, joten ei ole koulua. Sitten on kokonainen viikko, ja viimeisellä viikolla tiistai on jostain syystä vapaa. 30.5. äiti ja iskä ajaa Oulusta tänne ja seuraavana päivänä ajetaan sitten takaisin Ouluun. Meillä on suht paljon tavaraa vietäväksi Ouluun, koska ollaan siellä kuitenkin koko kesä (ja sinne pitää viedä vähän muutakin tavaraa). Kohta on siis ensimmäinen vuosi painoviestintäkoulussa ohi ja enää yksi jäljellä! Aika kuluu nopsaa kun paljon tapahtuu...

Mutta palataampa hetki taaksepäin. Me sovittiin Jennin kanssa, että Jenni tekee mulle juustokakun jos neulon sille villasukat. Siispä tossa viime kuun alkupuolella tekasin tällaiset kirjoneulesukat. Tein sukkien varret tällä ohjeella, mutta teräosa on ihan perinteinen novitan lankavyötteessä oleva. Langat oli jotain jämälankoja edellisistä sukista. Muistaakseni seiskaveikkaa ja nallea. Jenni oli oikein tyytyväinen sukkiinsa ja laitoinpa vielä sisälle yllätykseksi Oriflamen huulivoiteen. :D

Kuten tutut tietää, oon ollut hurahtanut Jane Austenin kirjoihin ja niiden pohjalta tehtyihin elokuviin jo kauan. Oon nähnyt lähestulkoon ne kaikki elokuvat ja sarjat, ja lukenut muutamat kirjat. Eräs päivä keräsin kokoon omistamani yksilöt ja järkytyin kun niitä oli niin vähän. Kirjoja mulla ei ole kuin nuo kaksi englanninkielistä ja leffojakin vain muutama. Tavoitteena olisi siis kerryttää kokoelmaa suuremmaksi kunhan kyseisiä teoksia vastaan tulee. Alla olevasta kuvasta puuttuu leffat Emma ja Järki ja tunteet, jotka on Oulussa. Tilasin muuten Jane Austen Gift Shopista tuon Mr. Darcy -laukun ja oon ihan täysin ihastunut siihen.

Vapun vietin Oulussa. Oli tarkoituksena hillua koko yö keskustassa ja nähdä tuttuja, mutta tuli niin kylmä, että parin tunnin hillumisen jälkeen menin Hesen kautta kotiin. Jenni ja muut jatko vielä Kantikseen, mutta olin matkustanut koko päivän, että jätin väliin.

Oulussa mua odotti äidin ostamat 24 kindermunaa ja rakas Hewiappeni, jota oli jo niin ikävä, että se sai nukkua yöt mun vieressä. Käytiin äidin kanssa myös mökillä tekemässä vähän laskelmia, suunnittelemassa uuden huussin paikkaa ja ihmettelemässä kadonnutta röllimetsää ja tämän kevään tulvaa. En malta oottaa mökkiremonttia.

Täytin Instagramia myös oman naaman kuvilla vaihteeksi, laitoin tuohon oikeanpuoleiseen päälle tuon farkkuliivin vaan rekvisiitaksi, oikeasti sitä pitäisi vähän muokata ja se onkin tälläkin hetkellä hakaneuloilla kasassa. :D Kävin ennen Ouluun lähtöä Koskikeskuksen Seppälässä ostamassa kynsilakan ja sain kaupanpäälle huulipunakynän, mitä laitoin sitten tuohon oikeaan kuvaan.

Mitäs muuta Oulussa? Me pidettiin kevään ekat grillijuhlat, syötiin kyllä niin urakalla, että ei vähään aikaan taas ollut nälkä (paitsi jälkiruokanälkä, syötiin Jennin tekemää juustokakkua). Pelattiin myös Rummikubia jonkin verran, se taitaa liittyä nyt meidän vakkaripelien joukkoon Aliaksen, Trivial Pursuitin, Megavisan ja Blokuksen rinnalle.

Tilasin viime kuussa Wishistä The Lord Of The Ringsin haltiakorun ja se saapui eilen! Oon ihan rakastunut, se on älyttömän kiva eikä maksanut tosiaan kun pari euroa. Tiettyhän tää on Kiina-laatua, mutta yllättävän hyvää sellasta! Ehdottomasti uus lemppari.


Oon myös Taylor Swiftin lumoissa, mutta se nyt ei ole mitään uutta. Haikailin jopa etuhiusten pariin, mutta sitten muistelin hetken kuinka ärsyttävä niitä oli saada pysymään oikein. Punaisia huulia voisin sen sijaan alkaa taas käyttää. Katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti