maanantai 27. huhtikuuta 2015

Operaatio mökkiremontti: Makuuhuoneiden suunnittelua

Ennen mökillämme ei ollut oikein virallisia makuuhuoneita, vaan sänkynurkkauksen lisäksi levitettäviä sohvia oli ripoteltu ympäri mökkiä. Toki jatkossakin sohvia tulee olemaan, mutta saadaan kuitenkin myös rajattua kaksi virallista makuuhuonetta, joihin molempiin on erillinen ovi! Vanhan ja tulevan pohjapiirustuksen voit katsoa edellisestä postauksesta.

Eteisestä vasemmalla puolella sijaitsevaan makuuhuoneeseen tulee vanhoista huonekaluista kaksi yhdenhengen sänkyä huoneen molemmin puolin, valkoinen entinen liinavaatekaappi lelukaapiksi, kaikki tuhannet lelut laatikoineen, sekä mahdollisesti nojatuoli. Lattialle vielä joku kiva matto ja sänkyjen päälliset ja koristetyynyt uusiksi, niin muutos on valmis.

Värimaailmaksi olen ajatellut jotain turkoosia, joko siniseen tai vihreään taittavaa, pitää katsella vähän vaihtoehtoja. Laitoin tähän kollaasiin jotain kivoja mitä löysin esimerkiksi Jyskin, Kodin1:n ja H&M:n sivuilta.


Jakardikudottu tyynypäällinen (vihreä & keltainen) - H&M | Kanvaasityynynpäällinen - H&M | Puuvillatyynynpäällinen - H&M

Toiseen makuuhuoneeseen sen sijaan tulee yksi levitettävistä sohvista (tummansiniviolettikankainen), jonka alle siihen kuuluva alulaatikko (jonne petivaatteita), tummapuinen neliön muotoinen pöytä, jossa on tummansininen liina (ja jonka päälle tulee äidin meri-aiheisia koriste-esineitä), tummapuinen lipasto työkaluille ym. sekalaisille tavaroille, sekä tummapuinen kirjahylly. Huoneen katonrajaan laitetaan luultavasti koko huoneen ympäröivä hylly, johon iskä saa asetella Roope Setä -kirjansa. Lattialle myöskin joku kiva matto ja sohvalle vielä pari koristetyynyä.

Värimaailma on tässä huoneessa pääosin tummansininen, mitä löytyy myös noista tyynyistä. Oon jotenkin tosi paljon ihastunut nyt noihin Jyskin tyynyihin, joissa on perhosia, lintuja ja kukkia postimerkkiaiheisella taustalla. Myös tuo karttapallo houkuttelisi, sopisi meriteemaankin kivasti.Makuuhuoneiden lisäksi levitettävät sohvat löytyy vielä takka- ja olohuoneesta. Pitää myös yrittää keksiä paikka kahdelle isolle patjalle, menevät varmaankin ns. "lastenhuoneeseen" sänkyjen ja seinän väliin. Nukkumistila ei siis vähene, vaikka remonttia tehdäänkin (ei siis huolta kaverit, mahdutte kyllä kaikki Sonkkumökkeilemään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti