keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Vielä vähän pääsiäistä

Vaikka pääsiäinen meni jo ja alan itsekin olla jo hieman kyllästynyt lukemaan pääsiäisjuttuja, haluan vielä julkaista muutaman kuvan meidänkin pääsiäisestä. Vietettiin se tosiaan Seinäjoella avomiehen mummolassa hänen sukulaistensa kanssa. Mukana oli myös pieni Minttu-koira, joka ei ensimmäisinä päivinä uskaltanut vielä oikein liikkua mihinkään, mutta joka viimeisinä päivinä juoksenteli innoissaan ympäri taloa.


Yleensä pääsiäiseeni on kuulunut vain Kinder-munat, siskon lausahdus pääsiäisestä "munajuhlana" ja äidin pieni pakkomielle mämmiin. Virpojat ovat käyneet palmusunnuntaina ovella, mutta muuten emme ole erityisemmin kyseistä juhlaa viettäneet. Tällä kertaa oli juhla ihan erilainen.

Pitkäperjantaina maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni lammasta ja ankkaa. Söin yhden elämäni parhaista aterioista ja nautin kovasti. Jälkiruuasta nautin myös. Avomieheni äidillä oli syntymäpäivä, joten lauloimme hänelle. Lauloimme myös kaikille tuleville sankareille, eli "Paljon onnea vaan" tuli laulettua muutaman kerran putkeen.

Lankalauantaina ovella kävi pyörähtämässä pari virpojaa, koska Etelä-Pohjanmaalla on tapana virpoa vasta tuolloin, kun muualla virpojat käyvät jo edellisenä sunnuntaina. Lauantaina kävimme kirpputoreilla ja shoppailemassa. Ruuaksi teimme taas Amerikka-menun mukaisen aterian, jonka opimme tammikuun lopussa Klubikeittiöllä. Illalla meidän oli tarkoitus mennä katsomaan pääsiäiskokkoa, mutta lähimmät kokot oli sytytetty jo, emmekä sitten oikeastaan edes jaksaneet lähteä mihinkään. Sen sijaan pelasimme Huhupuheita -lautapeliä, jonka voisin kyllä ottaa omaankin pelihyllyyn!

Sunnuntaina kävimme tutustumassa Joupiskan esteettömään kuntorataan, jonka varrella oli muunmuassa laavuja, korsu, sotilaskoti, sotilaskuntorata ja ampumarata. Kävelimme vain parin kilometrin lenkin ja kerkesimme nähdä kaiken tämän. Ehkä ensi kerralla näemme vielä enemmän. Me etsittiin myös avomiehen mummon piilottamia Kinder-munia ympäri taloa avomiehen tädin ja tämän miehen kanssa ja löydettiin kaikki kuusi! Ikinä ei ole liian vanha munajahtiin. :D Maanantaina avomiehen pappa täytti 75 vuotta ja lauloimme taas. Kakkukahvittelun jälkeen oli aika lähteä junaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti