perjantai 8. huhtikuuta 2016

Puiden kaatoa

Meidän takapiha on aina ollut vähän pimeä ja syksyisin siellä on ihan hirveä haravointiurakka. En edes muista milloin päätettiin, että puita kaadetaan, mutta useampi vuosi siitä on. Nyt tämä sitten vihdoin tapahtui, ensimmäiset puut kaatuivat viime viikon tiistaina. Kävimme äidin kanssa merkitsemässä puut, jotka halutaan säästää ja loput sai meidän puolesta kaataa. Kaksikymmentä puuta kaadetaan ja viisi jää pystyyn. Kyllä, meidän pihalla on niin valtavasti puita.


Puunkaataja oli sanonut yhdestä puusta jonka olisimme halunneet säästää, että se on niin laho, että se saattaa kaatua päivänä minä hyvänsä, joten se päätettiin kaataa sittenkin. Myös toinen puu olisi kuulemma voinut kaatua talon päälle milloin hyvänsä, mutta muut puut olivat estäneet voimakkaiden tuulenpuuskien yltämistä siihen. Sen runkoa jälkeenpäin tarkastelemalla siitä huomasikin, että se oli selkeästi laho sisältä. Ei sitä maallikko olisi tajunnut.


Vielä ei tosiaan saatu kaikkia puita kaadettua, mutta urakka jatkuu sitten kun iskä on saanut pilkottua nuo edelliset pienemmiksi. Kun kaikki puut on kaadettu tulee vielä joku poistamaan kannot. Sitten pitääkin alkaa suunnittelemaan takapiha uuteen uskoon. Sahanpurua on joka puolella, joten ainakin haravointihommia on tiedossa. Siinä onkin sitten urakkaa kun saa mökin sisäremontin valmiiksi. Ei tämä työ tekemällä lopu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti