lauantai 16. huhtikuuta 2016

Valmiiksi saamisen vaikeus

Minulla on ongelma. Tykkään aloittaa uusia käsityöprojekteja, mutta koska aloittamani projektit ovat niin isotöisiä, en saa niitä valmiiksi. Jaksan tehdä niitä pari kolme iltaa, mutta jos eteen tulee este, jota en osaa ylittää, jätän projektin kesken ja keskeneräisenä se sitten pysyy.

Kaukaisimpana keskeneräisenä projektina voisin mainita sadetakkimekon, mitä aloin tekemään siskolleni joskus vuonna 2011. Kyseinen takki roikkuu keskeneräisenä vaatekaapissa, sillä eteen tuli vaikeus kankaan haastavuuden kanssa, minkä jälkeen en ole edes jaksanut yrittää uudelleen. Takissa on jo hihat ja huppu, mutta vetoketju, muotoonompelu, huolittelu ja reunojen tikkaus puuttuvat.

Aloin tämän vuoden puolella Jane Austenin kautta inspiraation saaneena tekemään mekkoa. Kaavoja en kyseiseen mekkoon tehnyt, vaan aloin suunnittelemaan mekkoa mallinuken ympärille ja sen avulla leikkailin kankaasta sopivanmallisia paloja. Alumekko valmistui nopeahkosti, mutta päällysmekkoa tehdessä en saanut hihoja toimimaan, vaikka koetin jotain random hihakaavaa Suuri käsityö -lehdestä. Käyttämäni kankaat olimme ostaneet äidin kanssa Eurokankaasta, kun siellä sai valita pussillisen kankaita sellaisesta laarista hintaan 5€, joten kutakin kangasta ei ollut hirveää määrää. Siispä päällysmekon kangas oli aikalailla käytetty, joten en voinut tehdä hihoja kokonaan uudelleen. Menetin hermoni, enkä jaksanut alkaa askartelemaan lisäsuikaleita hihoihin, en ainakaan vielä. Siksi mekko roikkuu keskeneräisenä huoneeni ovessa.


Muistin tässä yksi päivä jälleen yhden keskeneräisen mekon, minkä sijainnista minulla ei tosin ollut tietoakaan. Aloin sitten penkomaan yhdessä vaatekaapissa olevia pusseja, ja niistä paljastui kaksi muuta keskeneräistä mekkoa! En löytänyt sitä mitä olin etsinyt, mutta löysin vaaleansinistä läpikuultavaa kangasta olevan mekon, minkä aluhame oli valkoinen. Yläosan vaaleansininen osa oli leikattu ja nuppineulattu, mutta ei vielä ommeltu, ja siitä puuttui valkoinen kangas kokonaan. Onneksi samassa pussissa oli myös vielä tätä valkoista kangasta, niin pystyn tekemään mekon loppuun kun aikaa vain ilmaantuu. Samassa pussissa oli myös mintunvihreästä lakanasta kerran tekemäni mekko, joka oli sitten kuitenkin käytössä osoittautunut lyhyeksi ja epämääräisen malliseksi. Löysin myös pitsityylistä kangasta ison määrän, joten päätin kokeilla soveltaa siitä jotain mintunvihreän epäonnistuneen yrityksen kaveriksi.


Nyt on siis huoneessani kolme mekkoa + kaapissa roikkuva sadetakkimekko, mitkä pitäisi saada valmiiksi. Kaiken kukkuraksi löysin kivaa tummansinistä kangasta kaapin syövereistä, saa nähdä mitä siitä kehitän. Tokihan minulla on myös kaapissa hirmuinen määrä muitakin kankaita, mutta jos sitä nyt ensin saisi jonkun näistä keskeneräisistä töistä valmiiksi, ennen kuin aloittaa uutta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti