tiistai 17. tammikuuta 2017

Rikkoutunut korostuspuuteri

Tilasin itselleni syntymäpäivälahjaksi muutamia meikkejä makeupshop.fi osoitteesta. Avatessani e.l.f. Illuminating -palettia huomasin yhden neljästä korostusväristä hajonneen. Laitoin asiasta reklamaatiota ja he lupasivat lähettää uuden, loistavaa asiakaspalvelua! Päätin kuitenkin myös yrittää kokeilla rikkinäisen korjaamista, sillä olin nähnyt ympäri internetiä tutoriaaleja kivipuuterin/luomivärin/muun puuterimaisen tuotteen korjaamiseen.

Korjausoperaatioon pitäisi löytyä jokaisen kotoa tarvittavat aineet, mikäli ensiapulaatikkonsa pitää kunnossa. Itseltäni puuttui desinfiointiaine, joten kävin ostamassa sitä apteekista. Ostamani pullo maksoi vain 3,50 € eikä sitä mene tähän operaatioon hirveästi, joten siitä riittää useammankin tuotteen korjaamiseen. Onhan se toki hyvä olla myös desinfioitavien haavojen varalta kaapissa.

Kuitenkin, tarvitset siis desinfiointiainetta, jonkin kulhon ja vapaavalintaisen sekoitusvälineen. Itse käytin Ikean pientä muoviastiaa ja Tigerista ostettua pumpulipuikkoa, joka ei ole niin "pöyheä" kuin tavallinen. Myös lusikka käy, ihan mikä itsestä tuntuu parhaimmalta. Kannattaa myös suojata pöytä, sillä tämä on aika sotkevaa puuhaa.

Homma on yksinkertainen. Kaada rikkoutunut puuteri kulhoon, murskaa se jauheeksi ja lisää desinfiointiainetta vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kun seos on vähän kiinteämpää, aseta se takaisin palettiin/koteloonsa ja tasoita. Jos haluat pinnasta tasaisemman, voit tasoittaa sen esimerkiksi paperilla tai (kumihanska kädessä) sormella.


Anna puuterin kuivua mielellään vuorokausi kansi auki, jotta desinfiointiaineen sisältämä alkoholi voi haihtua rauhassa. Sitten vain sutimaan!

4 kommenttia:

 1. Tuopa oli hyvä idea. Mä teen kortteja, ja siinä mulla on chalks ton tyyppisessä rasiassa. Siitä mulla kans yks meni tuusannuuskaksi. Pitäiskö kokeilla sun ideaasi ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, luulisi toimivan siihenkin. :)

   Poista
 2. ..kaikki ne roskiin nakatut luomivärit :D olisimpa tiennyt tällaisesta!

  VastaaPoista