tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ainoa huonekasvi (tällä hetkellä)

Tällä hetkellä meidän asunnossa on vain yksi huonekasvi ja sekin on kaupasta ostettu basilika. Meillä oli kyllä vielä jonkin aikaa sitten Ikeasta syksyllä hommattu kasvi, jonka nimeä me ei tiedetty, mutta se joutui kokemaan kohtalonsa ja kuoli ilmeisesti liikakasteluun (olin itse jossain reissussa ja palatessani kasvi oli mennyttä). Jotenkin tuntuu, että ollaan tuon avomiehen kanssa molemmat jonkinlaisia poropeukaloita viherpeukaloinnin sijaan, koska ollaan onnistuttu tappamaan jopa kaktuksia (myöskin liikakasteluun).


Tänään muistin taas tuon meidän basilikan, mikä ostettiin muistaakseni viikko sitten. Olin sentään siirtänyt sen keittiöstä ikkunan lähelle, jotta se saisi valoa elääkseen (luin jostain, että sitä se tarvii). Unohdin kuitenkin, että sitä pitää muistaa myös kastella, joten kun menin katsomaan sitä, oli se hieman nuupahtanut. Annoin sille vettä ja tarkistin, ettei ikkuna varmasti vedä (olisi luullut, että vanhassa talossa niinkuin tämä, ikkuna vetäisi, mutta ei onneksi), sekä katkoin vähän huonoksi menneitä osia pois. Jo parin tunnin päästä basilika näytti paljon virkeämmältä ja eloisammalta!


Seuraavaksi olisi tiedossa sen istuttaminen tuohon isoon ruukkuun, se on yhä kaupan ruukussa ja luin että se pysyy parempana jos sen istuttaa isompaan ruukkuun. Pitääkin muistaa ostaa multaa kaupasta (ja samalla ehkä lisää kasveja).
4 kommenttia:

 1. Vuhuu, en oo ainut joka on onnistunu tappamaan kaktuksia :D itsehän en yleensä anna niille vettä muutenkaan, mutta sen kerran kun pienen tipan antaa ni kohta se on mennyttä, myöskään täysin kuivana pitäminen ei kelepoo.. pittää olla nii vaikiaa!

  Sen sijaa olin ylpee mun banaanikasvista, joka piristi mun harmaata elämää pemo-ajoilta asti. Kerran kuljetuksen seurauksena se paleltu ja viherpeukalo äitikii sano et se on mennyttä, mutta nii vaa minä sen sain elvytettyä ja hankittua sille pari lisävuotta. Kiuruveellä se ei vähäisen valon takia viihtyny, joten piti viijä takas kotiin.. virhe, koska ne ei sitä muistanu hoitaa ja lopulta se tiputti lehtensä ja kuihtu.. :'(

  Nyt mun huonetta koristaa ikean tekokasvi \,,/

  p.s. myöskään ne pehmytlehtiset alta kasteltavat kukkaset ei oo mun juttu, nimimerkillä varsi mätäni :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D:D En oo siis ainut jolla on peukalo keskellä kämmentä kasvien suhteen :D

   Poista
 2. Ihana ruukku!! :D Mäki oon pitkään miettiny että pitäis hommata jotain kasveja, mutta en tiiä sit että kuinka nopeesti ne kuolis. Kaktus ois varmaan mulle ihan sopiva, sitä muistaisin ehkä just ja just kastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokkeilla muitaki ku kaktuksia, laittaa vaikka muistutuksia puhelimeen tai jääkaapin oveen että muistaa kastella. :D

   P.S. Tuo ruukku on Ikeasta ;)

   Poista