torstai 19. maaliskuuta 2015

Esimakua tulevasta

Kuten aiemmin mainitsin, me jatketaan kesällä meidän mökin remonttia. Oon siitä niin mielissäni, että oon suunnitellut sitä ihan mielissäni tutkimalla Pinterestiä ja keksimällä toteutettavissa olevia ideoita sieltä löytyvien inspiraatiokuvien perusteella. Isoin mietintämyssyn alla oleva juttu on ollut keittiö, jota ei edes välttämättä vielä (aika todennäköisesti ei) remontoida kunnolla, koska raha ei kasva puussa. Oon kuitenkin halunnut miettiä jo kaikkia mahdollisuuksia, mitä sinne voidaan ehkä joskus tehdä.

Keittiön lisäksi oon toki pohtinut myös muiden huoneiden sisustusta ja huonekalujen paikkoja. Päätin jo aiemmin mitkä huonekalut kuuluvat mihinkin huoneeseen, mutta nyt olen miettinyt myös tarkemmin huoneiden väriteemoja ja muuta huoneissa vallitsevaa tyyliä. Kuten olen jo aiemmin maininnut, meidän budjettimme ei ole järin suuri. Emme aio vaihtaa huonekaluja uusiin vaan käytämme jo olemassaolevia, joita mahdollisesti piristämme uusilla tekstiileillä tai maalilla. Olen haaveillut yli budjetin, mutta haaveiluani emme aio toteuttaa sellaisenaan, vaan otamme siitä vaikutteita, jotka on toteutettavissa pienellä hinnalla.

Jotta koko postaus ei jää pelkäksi selittelyksi, päästään itse aiheeseen.

Keittiöön oon miettinyt, että ois kiva laittaa sinne avohyllyjä, joille vois laittaa kaikkia kivoja käyttöesineitä, mausteita ynnämuita. Värimaailma on vielä vähän hakusessa, mutta seinät ja katto ovat valkoiset, lattiasta tulee vaaleanharmaa ja haluaisin sinne jotain keltaisia yksityiskohtia, kuten vaikka ylläolevassa kuvassa olevan keltaiseksi maalatun Ikean Bekväm -porrasjakkaran. Lisäksi mietin, että joko mintunvihreä tai joku vaalea turkoosi olisi kiva väri tekstiileissä; ruokapöydän tuolien istuinosat ja piiansängyn punainen patjanpäällinen kaipaavat kipeästi vaihtoa. Verhot voisivat olla joko valkoiset tai sitten niissäkin voisi olla samoja sävyjä kuin istuimissa.

Yllä värisuunnitelmia, jotka luultavasti kokevat vielä muutoksia (ainakin keittiön osalta).

Ylläolevassa kuvassa on mökkimme pohjapiirrustus ei-mittakaavassa. En myöskään ole mitannut vielä kaikkien seinien pituutta, mutta saa tuosta edes jonkinlaisen kuvan siitä, mitä on suunnitelmissa. Pahoittelen piirrustustaitoja (tai niiden puutetta). Eikö ole hieno 3D-tuoli tuolla eteisessä? Eteinen on muuten vielä tosi kesken suunnittelun osalta, pitää vähän miettiä vielä mitä me sinne halutaan.

Tuo "värilastu" tai miksi noita sanotaankaan, on väri, jota käytin viime kesänä maalatessani lipaston, pienen kapean laatikostoasian ja leikkimökistä löytyneen matalan jakkaran. Mikäli se on vielä kunnossa, voisi sillä maalata jotain.

Tuo kirstu on ihana, tykkään tosi paljon kaikista kirstuista/arkuista, mutta huono puoli niissä on, että ne maksaa maltaita. Meidän mökin patiolla kuitenkin on tietääkseni papan tekemä arkku, joka on vaaleansininen. Tällä hetkellä se ei sovi yhtään paikalleen, koska mökkimme on ulkoa erittäin ruman värinen ruskea, mutta mietin josko se olisi kunnossa ja sen voisi siirtää sisälle ja mahdollisesti maalata erillä värillä tai pitää sellaisenaan. Tietysti sen voi pitää siinä patiollakin ja kun mökki maalataan uudelleen eri värillä niin sitten se sopisi paikoilleen.

Ihastuin noihin koristetyynyihin Sotkassa jo silloin kun kävimme katselemassa sohvaa tänne Tampereelle, joten leikkasin ne sitten lehdestä mukaan tähän suunnitteluun.

Sellaista pohdiskelua tällä kertaa! Tämä tyttö painuu nyt nukkumaan, että jaksaa huomenna leikellä vaalimainoksia, joita tänään painettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti