lauantai 14. marraskuuta 2015

KÄSITÖITÄ VAUVALLE

Mun kaverilla on laskettu aika joulukuussa ja hän pyysi tulevalle vauvalleen virkattuja Converse-tossuja, joten kun hän toi mulle sopivanvärisen langan, panin tuumasta toimeen. En ollut koskaan aiemmin tehnyt kyseisenlaisia tossuja, joten harjoittelin ensin jollain omasta lankavarastostani löytyneillä langoilla ennen kuin aloin tekemään lopullisia versioita. Ohjeen löysin täältä, mutta lisäilin vähän varteen ja läppään kerroksia, koska ne tuntuivat jotenkin liian lyhyiltä. Asiaan vaikutti luultavastikin käyttämäni lanka, sillä se ei ollut samanlaista kun ohjeessa. Oon kuitenkin tosi tyytyväinen lopputulokseen ja mitä luultavammin vauvan äitikin on, sillä näytin hälle aiemmin jo harjoituskappaleita joista hän tykkäsi kovastikin.
Tossut tehtyäni kaverini ostamaa lankaa jäi niin paljon, että aloin miettimään mitä muuta siitä voisi tehdä. Mieleen tuli sitten melkein heti torkkupeitto / peitto jonka päällä vauva voi köllötellä lattialla. Kovin suureen versioon lanka ei riittäisi, mutta tarpeeksi suureen kumminkin. Lisäksi halusin peitosta lämpimän, jotta sitä voi käyttää myös vaunuissa kun vauva kuitenkin syntyy näin talvella, joten päätin ommella toiselle puolelle fleeceä. Peitto on tehty ihan perinteisistä isoäidinneliöistä, jotka virkkasin kiinni toisiinsa. Reunukseksi ompelin muutaman kerroksen jäljellä olevaa lankaa, joka riitti juuri sopivasti! Tämä oli toinen isoäidinneliöpeitto mitä olen koskaan tehnyt, edelliseen tein summanmutikassa jämälangoista neliöt, tässä jokainen neliö on samanlainen.
Ostin fleeceä reilusti, koska päätin kokeilla osaisinko ommella siitä vielä jotain kivaa vauvalle. Mietin ensin pipoa tai tumppuja, mutta päädyin sitten kumminkin tekemään jotain enemmän vauvaa ajatellen: pehmopupun. En ole tehnyt pehmoleluja sitten ala-asteen, jolloin muistan ommelleeni jonkinlaisen sorminukke-nallen ja Unicefin adoptoitavan nuken. Otin kynän ja paperia kätöseen ja aloin hahmottelemaan pupun kaavoja paperille. Sitten piirsin fleecelle kaavojen mukaiset kuviot saumanvaroilla, leikkasin ne irti ja ompelin ensin koneella osat yksittäin ja sitten käsin kiinni toisiinsa. Saa nähdä kuinka kauan tuo kestää, mutta ihan vastasyntynyt tuskin riepottelee pehmolelua samanlailla kuin hieman vanhempi. Saa kaveri sitten korjailla jos rikkoutuu. ;) Piirsin pupulle myös kasvot ja ompelin sitten käsin mustalla langalla päältä. Tämä vaihe olisi ollut helpompi tehdä ennen pään yhteenompelua ja täyttämistä, mutta kokeilemalla oppii. Huiviksi neuloin ihan perus suoran kaitaleen.
Tämä postaus julkaistaan ajastimella, eli kun tämä ilmestyy olen viemässä näitä lahjoja kaverilleni. :) Toivotaan, että hän pitää niistä! Piirsin myös kortin, mutta siitä laitan kuvan myöhemmin instagramiin, voitte käydä seurailemassa, löydyn sieltä nimimerkillä sonyhilu. :) Ainiin ja tein myös unisiepparin kaverilleni, siitäkin varmaan ilmestyy kuva instagramiin joskus vaikka ei siitä niin hieno tullut kuin ajattelin. :D

2 kommenttia:

  1. WÄÄÄÄÄÄ AIVAN MAAILMAN IHANIMPIA!!!!! :):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS! :):) Lahjan vastaanottajaki tykkäs tosi paljon :)

      Poista