keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Parempia arvosanoja ja päätöksiä

Uusi vuosi, uudet kujeet -sanonta pätee ainakin omaan alkuvuoteeni. Oikeastaan aloin jo viime vuoden puolella miettimään elämääni ja tapaa, jolla elän sitä. Olen vähän jopa huomaamattani vähentänyt bileissä käyntiä, alkanut juomaan enemmän vettä ja käyttänyt enemmän aikaa käsitöiden tekemiseen. Suunnittelen jatkuvasti tavaroideni konmarittamista ja välillä jopa toteutan sitä, en kuitenkaan vielä ole päässyt loppuun asti. Mitään lupauksia en tälle vuodelle tehnyt, mutta pyrin joka tapauksessa tekemään tästä vuodesta paremman kuin viime vuodesta.

Olen saanut tämän vuoden puolella valmiiksi muun muassa helpon regency-tyylisen mekon, kietaisubodyn ja pienen isoäidinneliöpeiton. Mekko kaipaa tosin vielä hienosäätöä ja peiton toiselle puolelle saatan ommella vielä jotain pehmeää kangasta. Tein tosiaan ensimmäistä kertaa bodyn ja tiedän jo nyt, mitä pitää tehdä toisin seuraavalla kerralla. Jotta elämä ei olisi liian helppoa, tein tosiaan kietaisumallin ja vielä käännettävillä hihansuilla. Laitoin myös ensimmäistä kertaa nepparit, enkä saanut aikaiseksi kuin yhden lommon sohvapöytään.


Opiskelun kanssa olen petrannut huomattavasti. Pääsin vihdoin alkusyksystä Sanaston ja nimistön tentin läpi, minkä jälkeen kurssisuoritukseni ovat olleet tasaisesti joko hyväksyttyjä tai numeroa 4 (asteikko on 1 - 5). Sain kirjoitettua kandidaatintutkielmani (Animeilija, konmaritus ja sushittaa. Japanilaiset lainasanat ja niiden johdokset) kunniallisesti loppuun ja siitäkin sain arvosanaksi 4. Vielä on muutamia kursseja ja kypsyysnäyte suorittamatta, minkä jälkeen valmistun humanististen tieteiden kandidaatiksi. Ensimmäinen etappi lähestyy siis loppuaan, minkä jälkeen on toki vielä pari vuotta maisteriopintoja jäljellä.

Lähetin sähköpostia Oriflamen asiakaspalveluun ja päätin Oriflame-edustajasopimukseni. En ole ollut täysillä mukana edustajuudessa enää yliopiston alettua (eli lähes kolmeen vuoteen). Olen ainoastaan tilaillut silloin tällöin itselleni, äidilleni tai mummolleni jotain yksittäisiä tuotteita. Oriflame-edustajilla on nykyään 10 euron vuosimaksu, mikä ei sinänsä ole paljoa, mutta en koe järkeväksi maksaa sitä, jos en tee kuin pari tilausta vuodessa, jos sitäkään. Liityin edustajaksi yläasteaikaisen koulukaverini Katariinan (joka muuten pitää blogia Katariinan kamarissa) innostamana syksyllä 2014. Olen saanut Oriflamen kautta muutamia tuttuja ja parhaana muistona pidän Oriflamen Wellness Walk -ulkoilutapahtumaa, jota vietimme pari kesää sitten. Suunnistimme Katariinan kanssa ympäri Ainolanpuistoa ja olihan meillä hauskaa! On kuitenkin tullut minun aikani jättää Oriflame taakse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti