maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuosikatsaus 2018

Tapanani on ollut tehdä tänne blogiin vuosikatsaus, jossa tarkastelen vuoden jokaisen kuluneen kuukauden tapahtumia. Olen kirjoittanut tällaisia vuosikatsauksia joka vuosi vuodesta 2011, ainoastaan viime vuosi jäi väliin bloggaustauon vuoksi. Myös tämän vuoden katsaus meinasi jäädä väliin, mutta näin vuoden viimeisenä päivänä iski yllättäen kirjoitusinto. Miksi siis jättää tilaisuus käyttämättä.

Kaikkien aiempien vuosien postauksia ei ole enää mahdollista lukea, sillä olen piilottanut blogit, joissa ne ovat. Kaksi edellistä vuosikatsausta voi kuitenkin lukea näistä linkeistä: 2016 ja 2015.

Facebook ei ilmoittanut minulle paljonko sain vuoden aikana uusia kavereita. Ehkä se protestoi sitä, että poistin yli 100 vanhaa kaveria konmarituksen yhteydessä. Tiedän kuitenkin, että tämän vuoden uudet Facebook-kaverit koostuvat lähinnä uusista fukseista, kesällä vietettyjen kaverin polttarien porukasta ja ihmisistä, joihin olen tutustunut Topin kautta.

Blogin puolella vuosi on ollut hiljainen, sillä olen kirjoittanut vain viisi postausta. Sen sijaan Instagramin puolella olen ollut hyvinkin aktiivinen. Minut löytää Instagramista nimimerkillä sonyahilu.


T A M M I K U UVuoden vaihtumista juhlistimme minun luonani Venlan ja Sohvin kanssa. Meillä oli köyhän miehen ilotulitteita eli tähtisadetikkuja. Juhlistin 24-vuotissynttäreitäni etukäteen tilaamalla itselleni meikkejä. Ihastelin talvista Oulua. Juhlimme kaveriporukalla synttäreitäni, kiitos vielä kaikille, jotka olitte paikalla! Sain isosiskoltani lahjaksi Beatrix Potterin satukirjan, jota olin salaa ihaillut kaupassa. Ostin Facebook-kirppikseltä keräilemiäni ruusulautasia, vielä tarvitsisin lisää syviä samanmoisia. Kuun lopussa juhlimme Suman hallituksen vaihtumista ja minusta tuli virallisesti Sumanismin päätoimittaja.


H E L M I K U U
Kävin Turussa juhlimassa Ellin synttäreitä ja tupareita. Siitä kirjoitin postauksenkin, joka löytyy täältä. Valon lisääntyessä myös bloggausintoni palaili vähitellen. Vilma lähti Prahaan vaihtoon. Vietin perus opiskelijaelämää juhlien ja jopa jonkin verran opiskellen. Kävin tallilla katsomassa Meerin ja Millan tuntia ja samalla vähän turpaterapiassa. Ainakin neljä pikkuserkkua tanssi wanhat. Luin tenttiin, söin sunnuntaisin aamupalaa pitkän kaavan mukaan ja katsoin Jane Austenin elokuvia. Aloitin Osykin villasukkahaasteen. Juhlimme Miikan 30-vuotissynttäreitä.


M A A L I S K U U
Käytiin after ski -poikkareissa. Suunnittelin tulevaa kesää ja kirjoitin aiheesta postauksen. Olin hiihtoloman vanhempien kanssa Ylläksellä. Käytiin äidin ja sen kahden serkun ja yhden muun kanssa katsomassa Suvi Teräsniskaa. Käytiin äidin kanssa Konijänkän kotieläinpihalla. Mun Lake District -teemainen paketti saapui, samoin paketti Jane Austen Centren lahjatavarapuodista. Käytiin pelailemassa Kiima Gamesissa biljardia. Konmaritin mun kosmetiikkoja. Tilasin muutaman pokkarin Adlibriksen alennusmyynneistä. Käytiin Tampereella Osmaamassa ihan antaumuksella. Juhlittiin Empun kandiutumista ja Meerin synttäreitä munajuhlien merkeissä. Loppukuusta olin yhtä hymyä.


H U H T I K U U
Huhtikuun ensimmäinen päivä Topi täytti 27 vuotta. Seuraavana päivänä oli meidän ensitreffit. Sain tulppaaneja Jenni-serkulta ja äidiltä. Tutustuin Naomi-kisseen. Mun mustat housut repes haaroista, niin ostin sitten uudet. Olin innoissani keväästä ja lähestyvästä vapusta. Vappu alkoi ja kesti sen kaksi viikkoa. Tuona aikana sitsattiin, suunnistettiin, wesibusseiltiin, ympäri(päissään)ajettiin ja hengattiin muuten vain sumalaisten kanssa.


T O U K O K U U
Vietin aikaa Topin ja Naomin kanssa. Kevätsiivosin koko huushollin. Nautin lämpimistä alkukesän päivistä ja lainasin vuorotellen Topin ja Emilian parvekkeita. Aloitin lukemaan toista Konmari-kirjaa. Ostin ruukkuruusun ja poseerasin sen kanssa. Sain nimipäivälahjaksi Topilta tosi-super-sieviä kukkia, jotka kerkes vähän nuutua ku en kerennyt olla niitä hoitamassa. Kävin Venlan kanssa Haaparannalla Ikeassa ja ekaa kertaa myös Rustassa, jossa sekosin totaalisesti. Siitä tuli yks mun lempikaupoista.


K E S Ä K U U
Käytiin Topin kanssa Koitelissa Hese-piknikillä. Kesäkuu oli yhtä juhlaa! Käytiin juhlimassa ylioppilaaksi valmistunutta pikkuserkkuani Veeraa ja terveydenhoitajaksi valmistunutta Jenniä. Pääsin Topin aveciksi Oonan ja Danielin häihin. Käytiin kävelylenkeillä. Shoppailin kotijuttuja ja Siru Collectionin korvakorut. Siivosin taas vaatekaappia. Käytiin Olgan, Irinan ja heidän serkkunsa kanssa Suomen Tivolissa. Juhannuksen vietin mökillä vanhempieni ja isovanhempieni kanssa ja kirjoitin siitä postauksen. Sain Osykin kirjoneulesukat valmiiksi, tosin niiden kantapäästä tuli liian iso alkuperäisellä ohjeella.


H E I N Ä K U U
Katsoin Jane Austenin elokuvia. Neuloin villatakkia. Käytiin Topin kanssa Ranuan eläinpuistossa. Suunnittelin alkovin sisustuksen uudistamista. Ostin lankakorin. Käytiin Topin kanssa Haaparannalla ostoksilla, Helsingissä moikkaamassa Topin siskoa ja Haminassa Jenni-serkkuni rippijuhlissa. Juhlistin Jane Austenin kuoleman 201-vuotispäivää neulomalla isoäidinnneliöpeittoa ja katsomalla lisää Jane Austenin elokuvia. Ostin torista kauan haaveilemani nojatuolin! Kävin Helsingissä isosiskon luona.


E L O K U U
Juhlittiin Jossun 30-vuotissynttäreitä. Ilmoittauduin kursseille ja nautin iltapäiväteetä pannukakkujen kera. Juhlittiin Piriannan polttareita ja synttäreitä Helsingissä mm. käymällä Scandinavian Music Groupin keikalla Allas Sea Poolilla. Käytiin Venlan ja Emilian kanssa ekaa kertaa yhdessä ulkomailla eli Haaparannalla.

Sain kesän aikana ekaa kertaa luettua loput Harry Potterit ja katsottua kuusi ekaa Star Warsia.


S Y Y S K U U
Sain villatakin valmiiksi. Opiskelu jatkui. Uudet fuksit tulivat. Syysrymyiltiin ja rastivahteiltiin. Nautin sunnuntaiaamupalaa. Sain taas yhdet villasukat valmiiksi. Etsin kandi-inspiraatiota. Sairastelin vähän. Käytiin äidin ja Jennin kanssa teatterissa katsomassa My Fair Lady.


L O K A K U U
Stressienkeli saapui luokseni samalla kun syysflunssa alkoi poistua. Kandi iski urakalla päälle. Aloin syömään aamupalaa myös muulloin kuin viikonloppuisin. Käytiin äidin kanssa Kiviharjun hautausmaalla etsimässä sukulaisten hautoja. Siivosin taas mun vaatekaappia ja Marie Kondo tykkäs mun Instagram-kuvasta ensimmäistä kertaa! Kävin Suman, Verban ja Communican järjestämissä Horror Halloween -bileissä.


M A R R A S K U UKäytiin hallituksen virkistäytymisessä Sonkkumökillä. Leivoin joulun ensimmäiset piparit ja join ensimmäiset glögit. Musta otettiin kuva mun lemppari Humus-mukin kanssa. Olin mukana järjestämässä Osmaa, joten osmattiin sitten yksi kokonainen viikonloppu marraskuussa. Tilasin uuden kalenterin ensi vuodelle. Tein kandia ja stressasin sen takia.


J O U L U K U U
Leikkasin itse etuhiukset. Koristelin kodin joulukuntoon. Tein kandia. Juhlittiin itsenäisyyspäivää Venlan ja Emilian kanssa. Puurojuhlasitsattiin. Tilasin itselleni Jane Austen Centren lahjatavarapuodista paketillisen tavaraa joululahjaksi. Juhlittiin papan 80-vuotissynttäreitä. Olin ekaa kertaa joulun pois vanhempien luota, kun vietettiin joulu Topin vanhemmilla. Jouluruokaähky on vahvasti läsnä. Käytiin vielä nopea reissu Haaparannalla poikien kanssa ja ostin sieltä itselleni vihdoista viimein työtuolin!

Kohta olen lähdössä Jennille juhlistamaan vuoden vaihtumista. Toivottavasti ensi vuodesta tulee vähemmän stressaava, mutta muuten vähintään yhtä mukava kuin tästä vuodesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti