Ainekset:
400g jauhelihaa (vegaani-versioon esim. tummaa soijarouhetta)
1 sipuli
½ punaista chiliä (mieto lajike)
250g tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
n. 400g säilykepapuja
n. 400g säilykemaissia
Tarjoiluun:
ranskankermaa (vegaani-versio löytyy esim. Oatlyltä)
maissilastuja (vegaaniset listattu tänne)
Valmistusohje:
Silppua sipuli ja chili. Ruskista jauheliha (tai valmista soijarouhe esim. liottamalla ja paistamalla se, tai lisää se sellaisenaan keittoon). Lisää sipuli ja chili jauhelihaan (tai soijarouheeseen) ja kuullota. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keitä 15 minuuttia. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vettä. Lisää valutetut pavut ja maissit. Keitä muutama minuutti. Tarjoile ranskankerman ja/tai maissilastujen kera.
Vinkki: Voit laittaa chilin sijasta chili-tomaattimurskaa. Itse käytän niin vähän chiliä ruuanlaitossa, että puolet chilistä olisi mennyt roskiin. Jos taas haluat tulisemman version, voit laittaa chilin kokonaan tai vaikka useammankin.
Arvosana keitolle: 5/5
Oi, näyttää ja kuulostaa aivan sairaan hyvältä!! Testiin :D
VastaaPoistaHihii ;D Kerro sit maistuko. :)
PoistaMää taas luulen etten ole ton ruuan ystävä. Ei kaikista voi tykätä. :)
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.
Kiitos kommentista! :) Juu tietty jos ei vaikka tykkää jostain ruuan ainesosista esim. pavuista niin voihan tästä olla vaikea tykätä. :) Itse yllätyin todella kun en ole pelkän perus chili con carnen ystävä, mutta sitten tää keittoversio ranskankermalla on ihan eri asia. :) Mutta juu oikeassa olet. :) Käynpäs kurkkaamassa arvonnan. :)
Poista