perjantai 11. joulukuuta 2015

DIY: HILENAUHAJOULUKUUSI

En tiedä miten voisin paremmin kuvailla tämän postauksen tuotosta, joten hilejoulukuusi saa kelvata nimeksi. Mitä ne edes ovat suomeksi ne hilenauhat mitä joulukuuseen laitetaan? Joulukuusen hilenauhoja? Kuitenkin, tässä tutoriaali miten niistä tehdään hieno kuusikoriste pöydälle Winter Wonderland -tyyliin.

TARVITSET:

hilenauhoja
kartonkia
sakset
teippiä
kuumaliimapyssyn
led-valosarjan

Muotoile kartongista kartio ja teippaa se hyvin kasaan. Kartonki voi olla minkä väristä vaan, sillä se peittyy kumminkin lopuksi. Itse laitoin vielä varalta maalarinteippiä normaalin läpinäkyvän teipin päälle, jotta kartio varmasti pysyy kasassa. Leikkaa sitten ylimääräiset pohjasta pois.Aloita laittamaan kuumaliimaa kartiokuusen alareunaa pitkin vähän kerrallaan ja lisää hilenauhaa varovasti sormiasi polttamatta liiman päälle. Laita taas pieni pätkä liimaa ja sitten hilenauhaa. Jatka tätä kunnes olet peittänyt koko kartion hilenauhalla. Lopuksi leikkaa ylimääräinen hilenauha katki ja tökkää nauhan törröttävä pää kartion sisälle tai liimaa se kiinni kartion päähän, ettei se törrötä.
Anna liiman jähmettyä hetki ja kiedo sitten hilenauhakuusen ympärille led-valosarja. Itselläni oli pattereilla toimivat valot, joten laitoin patterilaatikon kuusen alle piiloon ja kiedoin valot kuusen ympäri alhaalta ylöspäin.Halutessasi voit tehdä useita erikokoisia kuusia ja rakentaa niistä taikametsäasetelman jonnekin pöydälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti