perjantai 4. joulukuuta 2015

DIY: JOULUKORTTEJA

Muistathan lähettää 0,80€ joulukortit Postin punaisessa kirjekuoressa viimeistään 14.12. jotta ne ehtivät jouluksi perille. Ykkösluokassa lähetettävät ehtivät perille kun laitat ne Postin mukaan viimeistään 21.12.

Etkö ole vielä tehnyt joulukortteja? Ei se mitään! Tässä postauksessa kerron muutamia kivoja ideoita, millaisia kortteja voisit tehdä.

TARVITSET:

erivärisiä kartonkeja
paperia
sakset
liimaa
kyniä/tusseja
sydämenmuotoisen piparimuotin

Leikkaa kartongista sopivankokoisia palasia. Perus postikortti on kokoa A6 (14,8 cm x 10,5 cm) ja keskeltä taitettu on A5 (21 cm x 14,8 cm), mutta voit toki soveltaa koon oman makusi mukaan.

Ensin piirsin piparimuotin avulla sydämen ääriviivat kartongille. Sitten piirsin sydämen yli kulkemaan kaksi poikkisuuntaista viivaa ja leikkasin sydämen ääriviivoja pitkin mattoveitsellä irti kuitenkaan irrottamatta keskelle rajaamaani suikaletta.

Sitten liimasin kortin sisälle valkoisen paperin, jotta sydän erottuisi kortista paremmin ja kirjoitin sydämen keskelle jouluntoivotukset. Kivempi olisi kyllä ollut, jos olisin tehnyt kortin erivärisestä kartongista ja liimannut sisälle punaista paperia/kartonkia, mutta menee se näinkin.

Toisessa kortissa piirsin paperille kolme erikokoista ympyrää ja leikkasin ne irti. Lisäksi leikkasin punaisesta kartongista kaksi ohutta suikaletta huivin päiksi.

Piirsin palloihin mustalla tussilla ääriviivoja, jotta ne erottuisivat toisistaan kun liimaan ne päällekäin. Ennen ylimmän pallon liimaamista liimasin huivin päät korttiin.

Lopuksi leikkelin lumiukolle hatun ja piirsin silmät, nenän ja napit. Lisäsin myös jouluntoivotukset valkoisella paperilla viereen ja rajasin senkin mustalla tussilla, jotta näyttäisi yhtenäisemmältä.

Kolmantena leikkasin eri pituisia suikaleita paperista ja liimasin ne joulukuusen muotoon kartongille. Piirsin tähden paperille, väritin sen oranssiksi, leikkasin irti ja liimasin kuusen latvaan. Sitten vaan kirjoitin jouluntoivotukset. Tämän olisi voinut tehdä myös kohokirjoittimella, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ostettua sellaista.

Tällaisia kortteja tänä vuonna!

4 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten söpöjä kortteja :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos :3 Tykkään ite eniten tosta lumiukosta, oli pakko toteuttaa ku tuli vastaan jossain internetin kätköissä. :)

      Poista