tiistai 1. joulukuuta 2015

DIY: TUIKKUJOULUKALENTERI

Vaikka joulukalenteria en siis tänä vuonna tänne blogiin tee, on muutamia DIY-postauksia tulossa. Tässä niistä ensimmäinen, mutta ei ehkä hienoiten toteutettu.

Tämä kalenteri on enemmänkin aikuisille suunnattu, mutta miksei lapsikin voisi nauttia kynttilöiden loimusta aikuisen valvovan silmän alla. Vaihtoehtoisesti tavistuikkujen sijaan voi käyttää myös tuoksutuikkuja, mutta itselläni sattui olemaan niin paljon noita tuoksuttomia niin käytin niitä. Fiinimmän ilmeen joulukalenterille saisi tekemällä numerot vaikka mustalla koristelugeelillä, mutta itse nyt käytin vähän värikkäämpiä. Jokainen voi soveltaa tämän itselleen sopivaksi. Mutta nyt niihin ohjeisiin.

TARVITSET:

tuikkuja
koristeteippiä
kynttilöidenkoristelugeeliä
palamattoman alustan, esim. lautasen tai tarjottimen


Koristele tuikut koristeteipillä, taiteile niihin numerot 1-24 kynttilöidenkoristelugeelillä ja asettele tuikut palamattoman alustan päälle. Jos laitat tuikut sekajärjestyksessä alustalle saat nauttia etsimisen riemusta etsiessäsi kunkin päivän tuikkua. Tarkoituksena on siis polttaa tuikku päivässä.


Kynttilöidenkoristelugeeliä oli suhteellisen vaikea käyttää, joten numerot eivät ole esteettisesti niin kauniita kuin suunnittelin, mutta nehän palavat sitten tuikun mukana pois, joten väliäkö sillä. Tykkään itse polttaa tosi paljon kynttilöitä, joten tää oli musta tosi kiva idea.

3 kommenttia:

 1. Lautanen näyttää hauskalta nyt kun siinä on vielä "ehjiä" tuikkuja, mutta näky voi olla aika lohduton kun on jäljellä enää pari päivää ennen joulua :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttipäs jotenkin omaankin silmään tosi oudolta kommentilta, mutta siis takaa-ajoin sitä, että jos säilyttää jo käytetyt tuikut lautasella ja siellä on tyhjien kuppien seassa vaan pari valkoista koristeineen :D

   Poista
  2. :'D voihan ne aina nakata roskiin sitä mukaan kun palavat ;)

   Poista