Taikina kannattaa siis tehdä jo leipomista edellisenä päivänä, jotta se kerkeää tekeytyä kunnolla. Taikinan voi tehdä kaksinkertaisena jos haluaa tehdä pipareiden lisäksi jotain muutakin (kuten esimerkiksi sen mitä huomisen luukusta paljastuu). :)
2,5 dl sokeria
250g voita
2 munaa
n. 8,5 dl jauhoja
2 rkl piparkakkumaustetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
Laita kattilaan rasva, siirappi ja sokeri. Sekoita koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan pohjaan, vaan sulaa tasaisesti. Laita jäähtymään.
Vatkaa jäähtynyt taikina ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat kunnolla jäähtyneeseen taikinaan (muuten ne kypsyvät siihen). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita hyvin. Jätä taikina tekeytymään yön yli jääkaappiin.
Mikäli teet taikinan aamulla niin luultavasti illalla voit jo leipoa piparit. :)
♥ ♥ ♥
Ootkos aatellu tehdä ite piparitaikinan vai käytätkö mielummin kaupan valmistaikinaa?
Onko jouluvalmistelut jo loppusuoralla?
♥ ♥ ♥
Parhain terveisin,
Missä asteessa piparit paistetaan?
VastaaPoista200 asteessa 7-10 minuuttia :)
Poista