Tee ensin piparkakkutaikina, resepti löytyy eilisestä luukusta. Sen jälkeen seuraa näitä ohjeita:
Pullataikina:
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 muna
1 tl suolaa
150g voita
10-13 dl jauhoja
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 muna
1 tl suolaa
150g voita
10-13 dl jauhoja
Murenna hiiva ison kulhon pohjalle. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se hiivan päälle kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita.
Ala pikkuhiljaa lisäämään jauhoja, ensin pieninä määrinä, jotta ilma pääsee sitoutumaan taikinaan. Kun olet lisännyt taikinaan n. 7-9 dl jauhoja, kaada joukkoon jäähtynyt voisula ja suola. Lisää taikinaan vielä vähän jauhoja ja ala vaivaamaan sitä käsin.
Peitä taikina leivinliinalla ja jätä se kohoamaan. Taikina on valmis, kun se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.
Lisäksi tarvitset:
voiteluun 1 muna
raesokeria
pullavuokia
voiteluun 1 muna
raesokeria
pullavuokia
Kaulitse piparitaikina voipaperin päälle isoksi levyksi. Ota pullataikinasta noin 1/3, vaivaa sitä jauhotetulla alustalla ja kaulitse levyksi. Ota piparitaikina voipaperineen ja kumoa se pullataikinalevyn päälle. Jos pullataikinalevy on isompi, leikkaa ylimääräiset reunat pois odottelemaan käyttöä lopun pullataikinan joukkoon.
Rullaa taikina tiiviille rullalle. Leikkaa rullasta muutaman sentin paksuisia kiekkoja, asettele ne pellille - joko pullavuokiin tai yksistään. Voitele pullat ja pistä niihin r e i l u s t i raesokeria. Toista niin kauan kuin taikinaa riittää. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia.
Tarkkaile pullia koko ajan, etteivät ne pääse palamaan ja kuivumaan. Pullien tulee olla melko vaaleita, jotta ne ovat sisältä ihanan kuohkeita ja pehmoisia.
♥ ♥ ♥
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
♥ ♥ ♥
Parhain terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti