keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Operaatio mökkiremontti: Missä mennään?

Kuten edellistä blogiani lukeneet tietävät, teimme äitini kanssa viime kesänä remonttia vanhempieni mökillä. Tavoitteena on siis saada remontoitua mökki sisäpuolelta ensi kesän loppuun mennessä mahdollisimman halvalla, jonkinlaista pientä pintaremonttia siis. Viime kesänä minua ja äitiä avustivat iskä, Annukka, sähkömiessukulainen Jukka, sekä henkisenä tukena toimivat mummo ja pappa. Ensi kesänä auttamaan tulee (toivon mukaan) serkkuni Miika, joka opiskelee talonrakennusta ammattikoulussa.

Mitä sitten on jo tehty ja mitä on tekemättä?

Saimme viime kesänä purettua sisäseiniä, maalattua seinät ja katon valkoisella eteistä lukuunottamatta, suunniteltua kattolamppujen, pistorasioiden ja katkaisijoiden uusia paikkoja, sekä vaihdettua huoneet uusille paikoilleen. Eteinen on vielä täysin alkutekijöissään, sekä uusien huonejärjestysten muututtua väliseinät puuttuvat.

Viime kesänä kirjoitetuista vaiheista voit lukea alla olevista linkeistä:

Mökkiremontin suunnittelua
Lähtötilanne mökillä
Makuuhuone 1 - katon ja seinien maalaaminen
Makuuhuoneiden maalausta
Takkahuoneen maalausta & seinien purkamista

En näköjään ole tehnyt postausta siitä miltä remontti nyt viimeisimpänä näyttää, mutta laitan sitten kesällä taas lähtötilanne-kuvan kun aloitamme remontin. :) Allaolevassa kuvassa entinen ruokailuhuone-lastenhuone ennen remonttia ja maalauksen jälkeen. Tuohon paikalle tulee siis kaksi makuuhuonetta ensi kesän aikana.


Tänä kesänä olisi siis tarkoitus rakentaa väliseinät niin eteiseen kuin makuuhuoneidenkin välille ja maalata ne, maalata ikkunankarmit, asentaa makuuhuoneiden ovet, sisustaa huoneet jotenkin järkevästi, asentaa uusi lattia joka huoneeseen (tai hioa ja maalata edelliset lattiat) ja ainakin miettiä keittiönurkkauksen uutta ilmettä.

Tulevan kesän tavoitelista näyttää ihan hirmu pitkältä, joten saa nähdä siirtyykö remontin valmistuminen taas eteenpäin. Ei tässä mikään kiire ole kun pikkurahalla työtä tehdään. Saa nähdä keretäänkö tekemään lattiaa tai keittiönurkkausta, mutta väliseinät ja eteinen olisi hyvä saada valmiiksi, että päässään remontissa eteenpäin. Varmaan sitten joskus ulkoremontin osuessa ajankohtaiseksi lisätään toiseen makuuhuoneista myös ikkuna.

Nyt ainoa mitä voin tehdä etukäteen remontin hyväksi on suunnitella huoneiden sisustuksia, etsiä ideoita keittiöön, tutkailla nettikirppisten valikoimaa keittiökaapeissa, tehdä laskelmia kustannuksista, etsiä laminaattilattiavaihtoehtoja ym. Eli lyhyesti sanottuna suunnitella ihan kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti