tiistai 16. joulukuuta 2014

♥ 16. luukku - Resepti: Suklaistakin suklaisempi suklaakakku ♥

Kuudennentoista luukun takaa paljastuu resepti suklaistakin suklaisempaan suklaakakkuun. Olen tämän julkaissut jo jossain aiemmassa blogissani, mutta nyt sopivasti kun kuulemma on ihan normaalia leipoa kakkuja jouluna niin ajattelin tämän sopivan tänne oikein hyvin. Kyseinen suklaakakku on paras mitä olen ikinä maistanut, siinä ei ole mitään ylimääräisiä makuja (kuten appelsiinia tai muita hedelmiä, hyih) vaan se on ihan pelkkä suklaakakku. Ja koska siinä on suklaata yhteensä 400g, on se todellakin suklaistakin suklaisempi.

Reseptin tarkka alkuperä ei ole minulla tiedossa, mutta äidilleni se päätyi yhden ystävänsä kautta. Tällä kakulla on paljon faneja, eikä yksi tällainen kestä kauaakaan ennen kuin se on jo kadonnut parempiin suihin. Mikäli siis on hyvä suklaakakkuresepti hakusessa, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä.

Vasemmanpuoleinen kuva on otettu heti suklaan levityksen jälkeen (ja tuon kakun tein joskus vuosi sitten, en tajua miksi tuo on noin kuprulla keskeltä :DD) ja oikeanpuoleisessa kuvassa kakku on ollut jääkaapissa ja jähmettynyt (ja tuon kakun teki äiti ja sitä on vielä vähän jääkaapissa). :)



 
200g taloussuklaata
200g margariinia tai voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Sulata suklaa ja rasva. Jäähdytä sormenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sulatettu suklaa-rasva-seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Paista 175 asteessa noin tuntia.

Päälle:
1 dl vispikermaa
150-200g taloussuklaata
1 rkl margariinia tai voita


Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja sulata siinä suklaa ja rasva. Jäähdytä vähän (jos jaksat) ja kaada kakun päälle. Koristele, jos siltä tuntuu.

Huom! Päälle laitettava suklaaseos valuu aika paljon, joten koristeltaessa kannattaa pitää alla esim. leivinpaperia siihen asti, että suklaa jähmettyy. 

♥     ♥     ♥

Onko teillä tarkoitus tehdä jotain kakkua jälkkäriksi jouluna?
Aiotko kokeilla tätä reseptiä?

♥     ♥     ♥

Parhain terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti