lauantai 20. joulukuuta 2014

♥ 20. luukku - Resepti: Pehmoiset piparikierrepullat ♥

Ihanaa joulukuun kahdettakymmenettä päivää! Enää neljä yötä jouluun, joten nyt on sopiva hetki jatkaa eilistä leipomisurakkaa ja leipoa hieman lisää! Luukun takaa paljastuu tänään resepti pehmoisiin piparikierrepulliin. Löysin tämän reseptin pari vuotta sitten jostain blogista ja olen ollut sen jälkeen niin onnellinen. ♥ Olen todennut nämä pullat lempipullikseni, sillä ne ovat niin pehmoisia ja piparisia ja pullaisia (heh)! Ei voi muuta sanoa kuin että NAM.
Tee ensin piparkakkutaikina, resepti löytyy eilisestä luukusta. Sen jälkeen seuraa näitä ohjeita:

Pullataikina:

5 dl maitoa
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 muna
1 tl suolaa
150g voita
10-13 dl jauhoja


Murenna hiiva ison kulhon pohjalle. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se hiivan päälle kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita.

Ala pikkuhiljaa lisäämään jauhoja, ensin pieninä määrinä, jotta ilma pääsee sitoutumaan taikinaan. Kun olet lisännyt taikinaan n. 7-9 dl jauhoja, kaada joukkoon jäähtynyt voisula ja suola. Lisää taikinaan vielä vähän jauhoja ja ala vaivaamaan sitä käsin.

Peitä taikina leivinliinalla ja jätä se kohoamaan. Taikina on valmis, kun se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.

Lisäksi tarvitset:

voiteluun 1 muna
raesokeria
pullavuokia


Kaulitse piparitaikina voipaperin päälle isoksi levyksi. Ota pullataikinasta noin 1/3, vaivaa sitä jauhotetulla alustalla ja kaulitse levyksi. Ota piparitaikina voipaperineen ja kumoa se pullataikinalevyn päälle. Jos pullataikinalevy on isompi, leikkaa ylimääräiset reunat pois odottelemaan käyttöä lopun pullataikinan joukkoon.

Rullaa taikina tiiviille rullalle. Leikkaa rullasta muutaman sentin paksuisia kiekkoja, asettele ne pellille - joko pullavuokiin tai yksistään. Voitele pullat ja pistä niihin  r e i l u s t i  raesokeria. Toista niin kauan kuin taikinaa riittää. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia.

Tarkkaile pullia koko ajan, etteivät ne pääse palamaan ja kuivumaan. Pullien tulee olla melko vaaleita, jotta ne ovat sisältä ihanan kuohkeita ja pehmoisia.

♥     ♥     ♥

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

♥     ♥     ♥

Parhain terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti