sunnuntai 7. joulukuuta 2014

♥ 7. luukku - DIY: Kynttilöiden koristelua ♥

Ihanaa joulukuun seitsemättä päivää! Linnan juhlat on nyt juhlittu ja on aika palata takaisin arkeen - tai no arkeen ja arkeen, onhan vasta sunnuntai - eli joulujuttuihin! On aika aukaista taas uusi luukku joulukalenterista. Luukun takaa paljastuu jälleen do it yourself -juttuja, tällä kertaa kynttilöihin liittyen. Ohjeet ovat helppoja ja niihin tarvittavat välineet löytyy helposti kotoa tai vähintään lähimmästä askartelutarvikeliikkeestä. Muista aina kynttilöitä polttaessa, että niitä ei saa jättää hetkeksikään yksin palamaan, sillä tulipalovaara on aina olemassa.


DIY: Koristellut tuikutTarvitset: 

- tuikkuja
- koristeteippejä
- sakset
Kiedo teippiä varovasti tuikun metalliosan ympärille, varo, ettei teippiä mene reunan yli, ettei se tuikun palaessa syty vahingossa palamaan. Voíla! Valmista tuli!
 

DIY: Decoupage + servetti -kynttilät
Ihan karmeen näkönen kyllä, mutta näkeepähän että on omatekemä. :'D

Tarvitset:

- kynttilöitä
- servettejä
- sakset
- kynttilöille tarkoitettua decoupage-lakkaa
- pensseli tai vastaava
Irrota servetistä kuviopuoli erilleen (yleensä servetissä on kolme kerrosta). Mittaa servetistä kynttilän ympärille sopiva osa (joko koko kynttilän kokoinen tai sitten vain pieni kuvio) ja leikkaa se irti. Levitä kynttilälle decoupagea, asettele irroittamasi servetin kuvio-osa huolellisesti kynttilälle niin, ettei siihen synny ilmataskuja tai ryppyjä (tai mikäli haluat tekstuuria niin anna ryppyjen ilmestyä). Lopuksi lakkaa vielä servetin päältä decoupagella ja anna kuivua lakkapurkissa neuvotun ajan.
Tarkista, että decoupage-lakkasi on varmasti kynttilöille tarkoitettua, sillä jos se ei ole, tulipaloriski on olemassa. En ole varma tuosta omastani, joten siksi pidän sitä vain koristeena.


DIY: Glitterkynttilät


 Tarvitset:

- kynttilöitä
- maalarinteippiä
- kynttilöille tarkoitettua decoupage-lakkaa
- pensseli tai vastaava
- glitteriä/kimallehilettä
(- hiuslakkaa, mutta VAIN mikäli kynttilä on koriste eikä sitä niinollen polteta)Teippaa pala maalarinteippiä kynttilään siihen kohtaan mikä rajaa alueen minkä haluan kimaltavan. Levitä kynttilälle decoupagea siihen kohtaan, mihin haluat kimalteen ja sen jälkeen sirottele kimalletta alueelle. Kannattaa pitää jotain paperia alla, että kimalteen saa helposti talteen eikä se leviä joka paikkaan. Tämän jälkeen poista maalarinteippi.

Mikäli kynttilä on vain koristeeksi tarkoitettu, eli sitä ei aiota sytyttää palamaan, voit suihkuttaa hiuslakkaa kimalteen päälle. Tällöin kimalle pysyy paremmin. Saattaa olla olemassa ihan kynttilöille tarkoitettuja spraytä, jotka pitävät kimalteen paikoillaan, mutta minulla ei ollut enkä tiedä onko sellaista edes. :D Siispä tämä kynttilä saa toimia vain koristeena.

Servettikynttilä näyttää vielä kämäsemmältä tuon glitterkynttilän vieressä,
mutta ei voi mitään. :D

♥     ♥     ♥

Mitäs tykkäsit?
Onko jotain mitä haluaisit seuraavista luukuista paljastuvan?

♥     ♥     ♥

Parhain terveisin,

2 kommenttia:

  1. kerrassaan nerokas idea noiden tuikkujen kanssa :---------D ei koskaan ole tullut ajatelleksikaan tuota..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :D Määki bongasin sen joskus kuukausi sitten jostain blogista ja heti aloin väsäämään noita x)

      Poista