maanantai 1. joulukuuta 2014

♥ 1. luukku - DIY: Joulukalenteri ♥

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää! On aika aukaista joulukalenterin ensimmäinen luukku. Ai mitä? Eikö sinulla ole vielä joulukalenteria? Etkä haluaisi ostaa kaupasta vaan tehdä itse? No siinä tapauksessa voin auttaa sinua. Mikäli sinulla taas on jo joulukalenteri, voi tällaisen tehdä vaikka kaverille tai eläinystävälle. :)

DIY: Joulukalenteri

Joulukalentereita on olemassa hirmuisesti erilaisia. On perinteistä kuvakalenteria, suklaakalenteria, lelukalenteria ja tarrakalenteria. Meillä oli myös pienenä sellainen kankaasta ommeltu joulukuusi, missä oli 24 pientä taskua, joihin tonttu kävi yön aikana tuomassa jonkin yllätyksen. Ajattelin tässä neuvoa ohjeet kolmeen suhteellisen yksinkertaiseen joulukalenteriin.Joulukalenteri 1: Tulitikkuaskikalenteri

Tarvitset:

- 24 tyhjää tulitikkuaskia
- ison pahvinpalan
- kangastilkkuja, värikkäitä papereita, lahjapaperia, teippejä ym. koristelutarvikkeita
- tusseja, sakset
- kuumaliimaa, erikeeperiä tms. vahvaa liimaa
- 24 yllätystä tai karkkipaperiin käärittyjä suklaita tms. eläimille tietty jotain niiden omia namuja :)
Koristele tulitikkuaskit kangastilkuin, värikkäin paperein tms. hienoiksi ja kirjoita niihin tusseilla numerot 1-24. Laita jokaiseen askiin sisälle jokin yllätys. Mikäli teet kalenterin itsellesi, laita yllätykset askeihin ennen koristelua, jotta et tiedä missä askissa on mitäkin. Tämän jälkeen mallaile askeja pahville ja leikkaa pahvista sopivan kokoinen niin, että askit mahtuvat avautumaan. Sen jälkeen koristele pahvi lahjapaperilla, liimaa askit pahville joko numerojärjestyksessä tai sekalaisessa järjestyksessä ja tadaa, joulukalenteri on valmis!


Joulukalenteri 2: Kankainen joulukuusikalenteri

Tästä en valitettavasti voi näyttää kuvaa, sillä en itse alkanut tätä tekemään kun ei ole ompelukonetta tai jämäkankaita, ja meillä lapsena ollut tällainen on tällä hetkellä porukoilla. Piirsin kuitenkin jonkinlaisen Paint-luonnoksen, mistä voi jotenkin päätellä kalenterin ulkonäön. :D

Tarvitset:

- kangasta joulukuusen verran (määrä riippuu siitä minkä kokoisen haluat kuusestasi)
- erilaista kangasta 24 taskun verran
- nuppineuloja
- lyijykynän tai liidun kuusen hahmotteluun
- sakset
- narua
- kangastussi
- ompelukoneen tai kuumaliimapyssyn
- 24 yllätystä tai karkkipaperiin käärittyjä suklaita tms. eläimille tietty jotain niiden omia namuja :)
Tosi tyylikäs Paint-luonnos :D


Taita joulukuusikangas kaksinkerroin (oikeat puolet vastakkain), kiinnitä se nuppineuloilla. Hahmottele joulukuusen muoto kankaalle kynällä tai liidulla, siirrä nuppineulat piirtämäsi viivan sisäpuolelle ja leikkaa kuusi irti (kannattaa leikata sentti-pari piirtämäsi viivan ulkopuolelta, jotta tulee saumanvaraa). Ompele piirtämääsi viivaa pitkin, lisää pätkä narua joulukuusen latvaan (kuusi roikkuu siitä) ja ompele kuusi muuten paitsi jätä johonkin kohtaan (esim. juureen/kantoon) reikä, jota kautta pystyt kääntämään kuusen ympäri.

Leikkaa 24 samankokoista taskua eristä tai samasta kankaasta kuin joulukuusen runko, kirjoita niihin kangastussilla numerot 1-24 (ja jos tussien ohjeessa lukee, että ne kiinnittyvät silittymällä, silitä ne). Mittaa taskuille kohdat kuusesta ja ompele ne paikoilleen jättäen taskun suu auki.

Mikäli sinulla ei ole ompelukonetta, voit myös käyttää kiinnittämiseen kuumaliimaa. Se ei ole yhtä pysyvä ratkaisu kuin ompeleminen, mutta luultavasti kestää ainakin sen yhden joulun.

Muista myös ommella/liimata kuusen juuri/kanto kiinni. Lopuksi vielä taskuihin yllätykset niin kalenteri on valmis!


Joulukalenteri 3: PyykkipoikakalenteriTarvitset:

- 24 puista pyykkipoikaa (isoja tai pieniä)
- tussin
- 24 yllätystä tai karkkipaperiin käärittyjä suklaita tms. eläimille tietty jotain niiden omia namuja :)
- silkkinauhan/narun tms.
- sakset
- lahjapaperia
- läpinäkyvää teippiä

Kirjoita tussilla pyykkipoikiin numerot 1-24. Paketoi yllätykset pieniin lahjapaketteihin, minkä jälkeen kiinnitä ne pyykkipojilla nauhaan/naruun. Tadaa, joulukalenteri on valmis!♥     ♥     ♥

Mitä tykkäsit?
Minkälainen joulukalenteri sinulla on, jos on?
Onko mitään toiveita mitä haluaisit joulukalenterista paljastuvan?

♥     ♥     ♥

Parhain terveisin,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti