perjantai 19. joulukuuta 2014

♥ 19. luukku - Resepti: Piparitaikina ♥

Hyvää joulukuun yhdeksättätoista päivää! Viisi yötä jouluun on, joten viimeistään nyt on aika kaivaa esille piparitaikinan resepti ja leipasta pipareita. Raotan jo hieman huomistakin luukkua kertomalla, että sieltä paljastuu jotain minkä tekemiseen tarvitaan myös piparitaikinaa ja se taikina kannattaa tehdä sitten jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tässä luukussa kerron nyt reseptin piparitaikinaan, jota itse käytin viime vuonna pariinkin otteeseen.


Taikina kannattaa siis tehdä jo leipomista edellisenä päivänä, jotta se kerkeää tekeytyä kunnolla. Taikinan voi tehdä kaksinkertaisena jos haluaa tehdä pipareiden lisäksi jotain muutakin (kuten esimerkiksi sen mitä huomisen luukusta paljastuu). :)


1,5 dl siirappia
2,5 dl sokeria
250g voita

2 munaa
n. 8,5 dl jauhoja
2 rkl piparkakkumaustetta
1,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa


Laita kattilaan rasva, siirappi ja sokeri. Sekoita koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan pohjaan, vaan sulaa tasaisesti. Laita jäähtymään.

Vatkaa jäähtynyt taikina ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat kunnolla jäähtyneeseen taikinaan (muuten ne kypsyvät siihen). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita hyvin. Jätä taikina tekeytymään yön yli jääkaappiin.


Mikäli teet taikinan aamulla niin luultavasti illalla voit jo leipoa piparit. :)


♥     ♥     ♥

Ootkos aatellu tehdä ite piparitaikinan vai käytätkö mielummin kaupan valmistaikinaa?
Onko jouluvalmistelut jo loppusuoralla?

♥     ♥     ♥

Parhain terveisin,

2 kommenttia: